Sivun näyttöjä yhteensä

9.6.2016

Mökkielämää

Alkuviikosta kävimme mökillä. Kitkin ja kastelin kaikki kasvipenkit ja harvensin jopa porkkanat (monena vuonna ne hommat ovat vain jääneet tekemättä siellä, koska ovat kuuluneet minun reviiriini). Oli mukava olla ulkona. Vielä oli suhteellisen lämmintä. Olin jo maanantaina kuitenkin flunssaisen oloinen ja niin olen ollut räkätaudissa jälleen - onneksi ei ole ollut kovin intoa kotosalla lähteä ulos.

Sireenien kukat olivat jo miltei lakastuneet mökillä. Mutta uusia kukkia oli tulossa. Vein tien vieriltä poimimani lupiinit maljakoihin niin laiturille kuin verannallekin. Harakankelloja löytyi myös jo. Ja mökin pihassa alkoi koristevattu jo avata kukkiaan.

Miehen kanssa veimme illalla ennen saunomista verkot veteen ja aamulla sitten odottelimme saalista.
Pari siikaa tuli ja ahvenia. Siiat savustettiin ja saimme maittavan aterian.
Vielä oli mökilläkin odottelemassa taimia istutusta varten. Samettikukat pääsivät vihdoin kukkapenkkiin, joka oli sitä ennen kunnostettu.
Nyt torstaina kotosalla on tuullut lujaa ja puista on tippuillut niin lehtiä kuin oksia pitkin pihaa. Vaikka tuulikin lujaa, niin toisaalla pihassa ei ollut kovin tuulista, vaan suojassa sai tehdä pihahommia. Asumme näet isohkolla tontilla, jossa on laaksoa ja kukkulaa.

Sana tänään: Kuulkaa tänä päivänä, mitä Herra sanoo: Älkää paaduttako sydäntänne. (Psalmi  95:7-8)

2 kommenttia:

Tuulento kirjoitti...

Meillä on ollut tosi kylmää, lapaset piti olla jo käsissä koiran kanssa ulkoillessa. Tänään on tylsä päivä kun pitää olla koko päivän kotona odottamassa mehiläisemoja. En tiedä miten ne tulevat, tuleeko postista (kyläkaupasta) ilmoitus vai tuodaanko ne ovelle. Sataa tihuuttaa, miten vien ne pesään?

Jaana kirjoitti...

Todella koleaa on ollut meillä. Onneksi tuuli on nyt ohitse. Mukavaa, että olet saanut olla mökillä. Kukat tuovat iloa koko kesäksi.