Sivun näyttöjä yhteensä

5.6.2016

Mukavaa yhdessäoloa

Joskus on mukava kokoontua yhteen ja viettää päivää. Nyt tänään olivat sisarukset, lapset   perheineen koolla. Kun näin harvinainen hetki oli, niin laitettiin jopa lippu liehumaan normaalin kotiseutuviirin sijaan.
Edellisenä päivänä täytin kakkupohjan. Yön ajan se mehustui jääkaapissa sopivan raikkaaksi. Puolukka osoittautui hyväksi raikkaaksi täytteeksi. Vatkasin 6 desiä kuohukermaa, johon lisäsin hieman vaniljasokeria mausteeksi ja muutaman ruokalusikallisen kreemijauhetta, jotta tuo kerma pysyi hyvin kasassa. Sen levitin kakun pinnalle ja reunoille.
Kakun pinnalle raastoin tummasuklaalevystä koristeeksi hiutaleita. Orvokkeja laittelin koristeeksi. Kakku oli laktoositon ja gluteeniton.
Aamulla oli toinenkin urakka. Teimme kahdenlaista keittoa. Bataattikeitossa oli pari kiloa bataatteja ja puolisen kiloa niin porkkanaa kuin perunaakin, pari isoa sipulia ja isohko inkiväärinpalanen raastettuna. Nuo kaikki keitettiin ja perunasurvimella ja sitten sauvasekoittimella hienonnettiin. Mausteeksi tuli pari teelusikallista suolaa ja muutama ruokalusikallinen makeaa chilikastiketta. Vettä oli reilusti yli kaksi litraa. Lopuksi laitoin puoli kiloa laktoositonta Koskenlaskija-sulatejuustoa saostamaan keiton. - Ruohosipulia voi sitten jokainen laittaa itse makunsa mukaan sopan päälle.

Toinen keitto oli savolainen kaalikeitto. Se on aika tavalla perunakeiton tapainen, mutta seassa on myös kaalia reilusti ja possunlihaa. Kun oli kahdenlaista keittoa, niin jokainen löysi sellaisen, mistä piti.

Aamulla paistoin myös pari pataleipää. Leipiin laitoin mausteeksi seesamia kauraleseen lisäksi ja kuivattua minttua.  Tarjolle tuodessa ne olivat vielä lämpimiä (siksi leipien viipaloiminen oli hankalaa). 

Tarjolla oli myös leipien ja leikkeleiden lisäksi  isoissa kulhoissa sormiruokaa: vesimelonia ohuina viipaleina, vihreitä viinirypäleitä, mandariinin lohkoja, keltaisia ja punaisia paprikaviipaleita ja pieniä tomaatteja.


Miniä leipoi maukkaat gluteenittomat ja laktoosittomat mantelileivokset. (Yritän saada tähän reseptin.) Kranssipulla, lusikkaleivät ja täytekakku maistuivat myös.
Pientä väkeä olikin monta. Serkuksilla oli keskenään mukavaa touhua.

Ja tietysti illalla - tuulesta huolimatta - olimme jälleen pelaamassa lentopalloa!

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Teillä oli oikein juhlat - mukavaa yhdessäoloa!

pappilanmummo kirjoitti...

Yhdessäoleminen on juhlaa!