Sivun näyttöjä yhteensä

27.6.2016

Opettelua ja oppimista

Olen aloittanut tämän kesän työjakson. Päivä kului mukavasti aamusta iltamyöhään töiden parissa. Ensin sain työpaikalta työvälineitä: kannettavan ja kännykän. Sitten yritin asentaa niitä käyttökuntoon ja opetella salasanoja ja puhelinnumeroa. Muuten sujui hyvin, mutta kännykästä menee väärällä nimellä vastaajaan eli edellisen käyttäjän viesti kuuluu sieltä, enkä saanut sitä millään poistettua. Ehkä huomenna onnistun tuon kanssa paremmin. Etukäteen tiesin vain yhden työtehtävän. Päivän mittaan tuli monta uutta toimituskeskustelua, kun perehdyin kalenterimerkintöihin ja aloin ottaa yhteyksiä. Niinpä huomennakin taitaa tulla liiankin pitkä päivä aamusta iltaan saakka. Ehkä vähitellen tasaantuu.
Rentunruusut eli maitohorsmat kukkivat jo täysillä. Samoin koiranputket.

Työpäivän jälkeen suuntasin matkani mökille. Satoi. Kaikki kasvit näyttivät olevan lotkassa. Vettäkin on satanut tänään lähes 20 milliä. Järven vesi on lämmintä 20,5 astetta ja kaikkialla ulkona huokuu lämmin kosteus nyt sateen tauottuakin.

Mökillä on aina kiva leipoa jotakin. Kun nyt tulin kovin myöhään, en viitsinyt enää alkaa sämpylöiden tekoa. Leivoin teeleipää. Teeleipään laitoin kaikenlaista, mitä mökin kaapista löytyi: kuivattua nokkosta, suolaa, leivinjauhetta, seesaminsiemeniä, auringonkukan siemeniä, pellavansiemeniä, ohrajauhoja ja vehnäjauhoja sekä öljyä ja hunajaa ja vettä. Paistoin noin 12 minuuttia taikinalevyä, josta tein sitten palasia saksilla leikkaamalla. Sellaista saksimiskokeilua en ollut aikaisemmin tehnytkään. Teeleipää nautin sitten lämpimänä teen ja hunajan ja juuston kera.

Teeleivän paistuessa pistäydyin poimimassa mökin pihasta hieman mustikoita, jotka söin samantien. Parissa päivässä mustikat ovat kypsyneet mielstäni jo poimurikuntoon - ainakin pihassa.

Nyt vielä uimaan ja sitten nukkumaan. Jos ei nukuta, niin sukkien neulominen varmaan alkaa laittaa silmiä kiinni. Hyvää yötä!

4 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Mukavaa työjaksoa sinulle! ps. minä olisin halunnut olla pappi.

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Minäkin aloitin vasta vanhoilla päivillä teologian opiskelun.

Tuulento kirjoitti...

Vai on sinulla kesätöitä, toiset pitää kesälomaa!

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Jotta toiset voisivat pitää lomaa, jonkun tarvitsee olla töissä.