Sivun näyttöjä yhteensä

7.7.2016

Kaksivuotisen synttäreillä

Vapaapäivänä satoi. Siksi olikin hyvä lähteä matkalle juhlimaan kahden ikäistä pientä miestä. Autossa oli aikaa neuloa sukkia mennen tullen, kun sain istua pelkääjän paikalla. Hidasta on ollut minulla tuo neulominen tänä kesänä, kun työt haittaavat harrastuksia. Tänäänkin vapaapäivänä kävin siunauskeskustelussa. Olin jo sopinut toiseen seurakuntaan töitä ennen toisen seurakunnan kanssa tekemääni virkapaperia, joten hoitelen nyt molemmat: toiset lähinnä vapaalla ja toiset työpäivinä.
Pienelle automiehelle oli autokakku sopiva syntymäpäiväkakku. Ja kynttilöiden puhalluksiakin oli harjoiteltu jo parisen kertaa aikaisemmin - kun meitä juhlijoita tuli tipottain: kelle sopi minäkin päivänä.
Cacao-peli oli lainattu juuri kirjastosta ja niin sitä opeteltiin  pelaamaan. isosisko, isä äiti ja pappa pelasivat pienen miehen nukkuessa päivätorkkujaan. Minä siirryin mielelläni sivustakatsojaksi neuleeni kanssa ja opettelin peliä samalla sen  kulkua seuraamalla.
Kaakao oli merkittävä hyötykasvi jo atsteekeille. Tämän lautapelin pelaajat viljelevät ja myyvät kaakaopuun hedelmiä Väli-Amerikan viidakoissa tavoitteenaan vaurastua. Pelissä on kahdenlaisia laattoja. Viidakkolaatat kuvaavat viidakosta löytyviä asioita: kaakaoviljelmiä, toreja, temppeleitä ja niin edelleen. Pelaajilla taas on työläislaattoja, joista jokaiseen on kuvattu neljä työntekijää. 
Cacao on kevyt perhepeli, jonka pelaa melko nopeasti.
Isosisko on innokas heppatyttö. Hän esitteli minulle hevosensa ja kuinka niille laitetaan riimut ja suitset ja päitset ym. Tyttö on itse tehnyt monta juttua näille ja muille hevosilleen. On hän päässyt heppaleirillekin ihan oikeita heppoja hoitelemaan ja ratsastamaan.

1 kommentti:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Ihania noitten lasten synttärit. Meilläkin on heppoja jos jonkin moisia.