Sivun näyttöjä yhteensä

2.7.2016

Maijan päivän marjoja

Kotona ruusupensas on alkanut kukkia. Nämä ruusut ovat mielestäni niitä kauneimpia kotipihan kukista. Ruusun nimeä en tiedä.
Vapaapäivä ja lähdin taas mökille. Tosin matkalla poikkesin sukulaisissa, joten en päässyt perille ennen puoltapäivää. Niinpä lounaan jälkeen  lähdin tarkistamaan marjamaat. Tutuissa paikoissa patikoin. Löysin muutaman kantarellin ja paljon mustikoita. Tosin suurin osa mustikoista on vielä raakileina. Joissakin paikoissa oli aivan kypsiä mustikoita ihan poimurilla poimittavia.
 Ja ämpärillisen sitten poiminkin. Mies oli kotipuolessa käynyt tutkimassa lähistön marjapaikat ja samoin saanut ämpärillisen mustikkaa. Onpahan puhdistamista, Varsinkin kun minun ämpärissäni on kaikkea oravaa pienempää, kuten ystävä takavuosina totesi yhteisillä marjamatkoillamme. Käsin poiminmustikoita tästä mökin pihapiiristä saunaa lämmittäessäni.
Lumpeet kukkivat vielä laiturin vierellä. On ne pitänyt jo moneen kertaan kuvata, mutta joka kerran, kun kuvaisin, niin kamera tai kännykamera on ylhäällä mökilla eikä rannassa eikä sitä heti viitsi lähteä hakemaan. Nyt muistin, kun känny oli anorakin taskussa marjasta tullessa ja uimaan kiirehtiessä. Veden lämpötilakin on yli 22 astetta. Monta kertaa olen jo käynyt pulikoimassa.
Rannalla oli mukava neuloa sukkaa ja nauttia pienestä tuulenvireestä, joka piti hyttyset poissa. 
Sämpylät tein taas lauantaileipomuksina. Kiva tuoksu täällä mökissä, kun juuri tuoreet sämpylät otin uunista. 
Nyt saunaan ja uimaan!

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oi, oletpa ollut jo ahkera marjastaja! Meillä ei vielä voi koneella kerätä mustikkaa, mutta käsin ehkä jo voisi. Minä olen vasta suuhun popsinut!

aimarii kirjoitti...

Oi, oi sentään, siellä poimitaan jo mustikoita ja metsämansikoitakin on pujoteltu heinään. Niin kesää, niin kesää.