Sivun näyttöjä yhteensä

6.7.2016

Mökkipäivä

Jo eilen myöhään illalla töiden jälkeen ajelin mökille. Illalla en juuri muuta kerennytkään tehdä kuin laittaa kaminaan tulen. Oli hieman vilpoista, kun oli satanut. Kuitenkin mökillä oli satanut paljon vähemmän kuin kotosalla. Tänään ei satanut lainkaan! Pilvipoutaa.

Tänään ihmettelin saunan kiuasta. Puhdistin sen kiviä myöten. Kiuas oli savuttanut muutaman kerran ja mietin, miten sen saisi kuntoon. Irrotin savuputkenkin. Vikaa en kuitenkaan kiukaasta löytänyt - ei siis ollut puhki kulunut. Laitoin takaisin savuputken paikoilleen. Poltin paperia uunissa eikä savuttanut. Seuraavalla kerralla tiedän paremmin, onko vielä jossakin vika tai ei, kun sytytän puita palamaan.
Härkäpapu kukkii. Ei enää kestä kauan kun siitä saa syötävää. Härkäpapua on helppo kasvattaa ja se on erittäin proteiinipitoinen. Perunakin alkaa pian olla otettavissa. Siis ruoka on taattu mökillä. Salaattia on paljon, persiljaa, minttua, lipstikkaa, kurkumaa, sitruunamelissaa, oreganoa, ruohosipulia ja tulossa monta muuta. Kehäkukatkin jo kukkivat. Ja kalaa voinee saada järvestä.
Tänään etsin sieniä.  Mökin pihapiirissä kasvaa kantarelleja ja jopa kärpässienikin oli noussut tielle. Kävelin lähimetsiä etsien kantarelleja. Löysinkin hyviä alkuja, mutta isompi saalis odottaa vielä kasvamistaan. Olisi mukavaa löytää jokin uusi hyvä sienipaikka. Sienien ohella tuli tietysti hieman mustikkaa ämpäriin. Poimin myös käsin mökin pihasta mustikoita. Pihasta en poimi koneella, koska mustikat kypsyvät niin epätasaisesti. Saan vielä loppukesästä pihasta piirakkamarjat, kun en koneella vedä raakileita.

Harmitti vain, kun piti lähteä pois. Auton katsastusaika alkaa olla käsillä ja poika halusi tänään tutkia auton vikoja. Jotain pitää korjailla ennen katsastusta - autoni onkin jo 14 vuotta palvellut minua.Vikakoodinlukijalla selviää paljon.  - Kai pitäisi meillä ihmisilläkin olla jonkinlainen vikakoodinlukija, jotta saisi omat rempat kuntoon  - tietäisi, mikä  se häiriötekijät aiheuttaa.

1 kommentti:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Meillä savuaa joskus puuhella, pitää panna hormiin ensin muutama paperitukku, näin käy kun on ollut pidemmän ajan pois käytöstä.
Meillä sataa vettä ihan koko päivän, jotenka hyvä ilma olla koneen äärellä :)