Sivun näyttöjä yhteensä

16.8.2016

Metsästä löytyy

Tänään kiertelin sateisessa metsässä etsimässä sieniä. Kantarelleja löysin niin vanhoista paikoista kuin aivan uusiltakin seuduilta. Tein jo eilen illalla yhden pienen kantarellilenkin ja tänään kaksi reissua. Olipa mukava käveleskellä metsissä ja kallioilla. Tein löytöjäkin. Löysin pari uutta mustatorvisienipaikkaa ja mahtavan kokoisia torvisieniä. Muutamia isokokoisia suppilovahveroitakin näin ja otin toisten sienien joukkoon. Aika aikaisessa nämä jo ovat. Minulle kerrottiin, että koska kesällä on ollut kovin aikaisessa marjat ja muut kasvit, niin saattaa tulla myös aikainen talvi.

Eipä minulla ollut tarkoitus marjastaa näillä sienireissuilla, mutta otin mukaan kuitenkin poimurin ja niin tuli ämpärillinen puolukkaa mukaan. Puolukoista teen hilloa.
Jo mökin pihasta poimin hieman puolukoita ja eilen illalla pari litraa mustikoita ja tänään hieman lisää. Mustikat jo pakastin mökillä.
Eilen lämmitin saunan mökillä ja nautin uimisesta vielä lämpimässä  (18 astetta) järvessä. Ilta vain pimenee jo nopeasti. Tänään sateli vähän väliä ja oli kosteaa koko päivän. Järvellä kävi reipas tuuli, mutta metsässä tuuli ei pahemmin tuntunut. 

Mökillä kurpitsat ovat alkaneet kasvattaa kokoaan. Pihassa on vielä poimittavana karviaiset. Tosin jätin ne suosiolla pensaaseen seuraavien mökilläkävijöiden syötäväksi.
Maanantaina piti käydä kaupungissa hoitelemassa asioita. Samalla kävin harvinaisella keikalla: jäätelöä nautiskelemassa ajan kanssa - ns. loma alkoi. Tosin kaupungista suuntasin reissun taas työkeikalle eli siunauskeskusteluun ja sieltä sitten mökille vasta illalla.

Ei kommentteja: