Sivun näyttöjä yhteensä

7.11.2016

Hunajaista herkuttelua

Illan suussa tuli makean himo. Söin omenan, mutta ei se oikein riittänyt poistamaan tuota kaipausta. Onneksi jääkaapissa oli laktoositonta  punaista maitoa.

Laitoin kulhoon neljä desiä vehnäjauhoja, teelusikallisen suolaa, kolme teelusikallista leivinjauhetta, sekoittelin ja lisäsin pari ruokalusikallista sokeria ja noin kahdeksan desiä maitoa. Raastoin viisi isohkoa Antonovka-omenaa. Kuumensin uunin 200 asteeseen. Laitoin hetkeksi reunallisen uunipellin kuumenemaan ja sille noin 30 grammaa laktoositonta margariinia. Kun se oli sulanut, otin pellin uunista, kaadoin taikinan pellille ja ripottelin päälle omenaraasteen. Paistoin puolisen tuntia pannukakkua.
Kun otin pannukakun uunista, valuttelin sille hunajaa sinne tänne. Ja niin tänään nautimme pannaria iltapalaksemme.
Kun kerran lämmitin uunin, niin samantien tein toisenkin paistoksen: Aivan tavallisen kaura-omenapaistoksen. Sitä maistelin kuumana maidon ja tietysti myös hunajan kanssa.

- Toki näitä syötäviä jäi  seuraavaksikin päiväksi!

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Vesi herahti kielelle!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Nopeasti nuo hävisivätkin.