Sivun näyttöjä yhteensä

28.12.2016

Joulun jälkeen

Pohdintaa edelleen: Onko joulunseutu ollut valkoinen vai musta? Vai vihreä? Ja kun on hieman pakastanut, niin tie on liukas, luistava. Tien reunoja pitkin on parasta kulkea varovasti postilaatikollekin päivän lehtiä hakemaan.alamäkeä ja takaisin ylämäkeä.
Ensimmäinen neule on valmistunut uuteen haasteeseen Jouluyöstä juhannusyöhön 2017. Neuloin farkunsinisestä (kuva valehtelee tuon värin!) Seiskaveikasta sukat 30-numeroisiin jalkoihin. Sukat painavat 60 grammaa. Ne on neulottu kolmen ja puolen puikoilla. Neuleessa oli 40 silmukkaa ja ihan perussukat näistä tulivat.

Löysäpipoisten Jyjyssä 2017 ovat valmistuneet:
1. Farkunsiniset perussukat lapselle. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12. Paino 60 grammaa.

 Lapsenlapsia on ollut nyt joulun jälkeen kyläilemässä. Tänään pari heistä teki risan kellotaulun tilalle uuden lastenhuoneen seinälle.
Ahkeria askartelijoita on ollut tänään neljä serkusta. Ja vauhtia monenlaista: innokasta  koirankuljetusta (siis yhdellä koirahihna ja kulki nelinkontin pitkin huushollia), legojen rakentamista, pyssyjahteja (ase legoista). Portaat ovat tömisseet ja ovet paukkuneet...
Kokeilivathan nuo myös, miten kauan voi seistä yhdessä jalalla. Voittaja seisoi 10 minuuttia. Ja lankuttamistakin: olikohan se 6 minuuttia jaksoi pisimmillään yksi heistä lankuttaa.
 Eilen oli makkaranuotion aika. Pappa yhden lapsenlapsen kera poltti kuusiaidan leikkusta jääneitä oksia ja titetysti sitten piti myös makkarat paistaa ja syödä tuolla pihalla. Kivaa oli!
Nämä sukat valmistuivat jo joululahjoiksi, mutta menivät pakettiin punnitsematta. Pitsisukat on neulottu Nallesta ja painavat 67 grammaa.
 
Nämäkin sukat jäivät punnitsematta ennen joulua. Ketut painavat 86 grammaa.

2 kommenttia:

Tuulento kirjoitti...

Kellotaulu on hieno. Voisi olla myyntimenestys.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Porukassa lasten on mukavaa askarrella.