Sivun näyttöjä yhteensä

23.12.2016

Joulupullia

Leivon joka jouluksi sahramipullia. Noin neljänneslitran taikinasta tuli 32 pyörykkää.  Laitoin kulhoon 100 grammaa laktoositonta margariinia, lisäsin siihen noin neljänneslitran lämmintä laktoositonta täysmaitoa, puoli teelusikallista suolaa, neljännes grammaa sahramia hienonnettuna, puoli desiä sokeria, kuivahiivapussillisen hiivaa ja jauhoja niin paljon että tuli sopiva taikina.
Pyörittelin tankoja taikinan nostatuksen jälkeen ja muotoilin niitä solmun ja rinkilän muotoisiksi pulliksi, voitelin laktoosittomalla maidolla kohonneet pullat ja sirottelin osaan päälle seesaminsiemeniä, osaan unikonsiemeniä. Paistoin pullat 8 minuuttia 225 asteessa.

Tein monitoimikoneella toisenkin taikinan - vähän isomman laktoosittoman, munattoman pullataikinan, tämänkin laktoosittomaan punaiseen maitoon.  Taikinan jaoin kolmeen osaan.


Kaulitsin kaksi osaa levyiksi. Toiseen laitoin levyksi kaulittua piparitaikinaa väliin, rullasin tiukasti ja pilkoin rullan viipaleiksi, jotka nostin leivosvuokiin.  Toisen levyn päälle sivelin margariinia ja sirottelin sokeria, vaniljasokeria ja kanelia, 100 gramman hedelmä-mix-sekoituksen ja reilusti murskattuja mantelilastuja. Voitelin kaikki maidolla ja laitoin päälle vielä raesokeria. Paistoin nämäkin 8 minuuttia 225 asteessa. 
Kolmanneksesta tein pikkupullia, joiden noustua voitelin ne ja liitin päälle pienet piparitähdet.

Koko viikko on kulunut flunssan kourissa sairaslomalla sohvalla maatessa, joululauluja kuunnellessa, vähän väliä päivätorkkuja otellessa. Töihin jouluaamuna olen menossa, vaan kestääköhän ääni, joka nyt on poissa. Jos ääni on poissa, on työtoveri lupaillut lukea saarnani.
Mies on paketoinut lahjoja. 
Kerkisin neuloa lapsenlapsille sukkia ja kaulaliinoja joululahjoiksi syksyn mittaan. Kolmet sukat jäivät punnitsematta ja valmiina kahdet vielä kuvaamattakin. Paketteja ei sitten enää niiden valmistettua availtu. Joten jälkijunassa sitten tulevat nuo sukat kuvattuina ja punnittuina uudelleen esille, kun ensin tapaan lapsenlapset ja sukat uudelleen.
Tämän etiopialaisen seimen myötä toivotan
RIEMULLISTA VAPAHTAJAMME SYNTYMÄJUHLAA!

4 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Kiitos samoin.
Olet ollut tänään herkkupullaleipuri. Vaan joko sinun jouluvalmistelut ovat tehty?

pappilanmummo kirjoitti...

Tänä vuonna jouluvalmistelut jäivät vähälle. Ehkä hyvä niin.
Jopa kuusikin on tekokuusi. Ja vielä koristelmatta, kun mies sanoo, että vasta jouluaattona kuusi koristellaan (enää ei kuitenkaan tule Kuusta koristellessa -ohjelmaa radiosta) ja vasta koristevalojakin pitäisi laitella vasta jouluaattona eikä pitkin syksyä tai adventtia. (jokavuotinen "jouluriita!")

Tuulento kirjoitti...

Rauhaisaa joulun aikaa sinulle ja koko porukoille!

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Kiitos samoin!