Sivun näyttöjä yhteensä

19.12.2016

Jouluruokia uuniin
Bataattilaatikkoa olen tehnyt useana vuonna. Niinpä kokeilin taas tänään. Keitin painekattilassa parisen kiloa bataatteja kuorittuina ja pilkottuina. Sitten kaadoin veden lähes kaikki pois kattilasta kulhoon, otin ritilän alta ja hienonsin bataatit perunasurvimella. Lisäsin seokseen suolaa, valkosipulijauhetta ja ripauksen muskottipähkinäjauhetta. Survoilin sileäksi bataattimuussin ja lisäsin laktoositonta vispikermaa kaksi desiä, hieman keitinvettä ja laktoositonta punaista maitoa. Vatkailin vielä perunasurvimella ja annostelin kolmeen isompaan ja yhteen pienempään vuokaan. Ripottelin päälle korppujauhoja ja laktoosittomia voinokareita. Laitoin seokset paistumaan kahdeksi tunniksi 150 asteeseen. Hyvältä mielestäni maistui jo raakana. Ja mikä tuoksu nyt illalla! Tekisi mieli maistaa.

Aamupäivällä jo valmistin porkkanalaatikoita, niitäkin ison annoksen: neljään vuokaan ja yhteen litraiseen kippoon. Nuo kaikki mahtuivat samanaikaisesti uuniin. Ja lounaaksi sitten saimme jo maistella ensimmäisen annoksen riisi-porkkanalaatikkoa. Jälleen keitin porkkanat (kaksi kiloa) painekattilassa ja survoin ne hienoksi, lisäsin kattilaan keitetyt riisit (3 desiä raakana), maitoa ja mausteita. 

Atshii! Räkätauti vain tuppaa tulemaan. Olo on viluttava. Olen yrittänyt tropata itseäni monin tavoin ja juonut lämmintä paljon. Jospa tästä selviäisi kuitenkin loppujakson työt tekemään. Tällä hetkellä pääkin on kuin Haminan kaupunki.
Ja vielä parit sukat joululahjoiksi kesken. Yksi kummastakin parista on jo onneksi neulottu. 
Uusia Kettuja olen tänään vapaapäivänä yritellyt neuloa. 

 Jouluun valmistautumisen loppuvaihe alkaa. Ihmisen sisäisen mielialan tulee olla valmis suuren sanoman vastaanottamiseen. (Evankeliumikirja 4. adventti)

Ei kommentteja: