Sivun näyttöjä yhteensä

1.12.2016

Virkistäytymässä

Työporukan kanssa vietimme keskiviikkona virkistyspäivää. Päivän suunnitteluvuorossa olivat tänä vuonna emännät. Niinpä saimmekin monenlaista ruokaan ja huushollaukseen liittyvää virkistäytymistä. Matkan ensimmäinen pysähdyskohde oli Tuulos-Rievän leipomo, jossa saimme makoisat aamukahvit täytettyjen juuri leivottujen sämpylöiden kera. Ovella jo kutsuivat tontut vierailulle.
 
Itse myymälä on avoinna joka päivä 24 tuntia. Siellä on itsepalvelu. Voi valita, millaisia leivonnaisia ottaa, merkitä vihkoon ottamansa ja maksaa laatikkoon.
 Myymälässäkin tonttu veikisteli.

Matka jatkui Ilosen puusepänliikkeen puuntuoksuiseen myymälään tehtaan yläkertaan. Monenlaista  löytyi hyödyllistä: tuoleja, pöytiä, kaapeja, leluja jne. Mukaanikin tarttui kaulin, piirakkapulikka ja lasta. Nyt ovat taas leivontavälineet kunnossa odottamassa joululeivontaa.
Ilosen Puutyössä tehdään sopimusvalmistustöitä muille teollisuusyrityksille, massiivipuuhuonekaluja ja puisia käyttöesineitä kuluttajille sekä kuivataan ja höylätään puutavaraa asiakkaiden aineista. Enenevässä määrin valmistetaan myös tilaustöitä massiivipuusta. 
Matka jatkui Hahkialan kartanoon, jossa myös saimme opastuksen kuten edellisissäkin vierailukohteissa. 

Hahkialasta on mainintoja jo 1400-luvulta lähtien. Historian tietojen mukaan suurimmillaan Hahkialan kartanoon on kuulunut noin 8000 hehtaaria maata. 1800-luvun lopussa Hahkialaan kuului 3000 hehtaaria maata. Nykyään Hahkialassa on yhteensä noin 110 hehtaaria peltoa, joista omassa viljelyksessä on noin 80 hehtaaria. Loput on vuokrattu Keskolle pidemmällä sopimuksella. Talousmetsää on noin 400 hehtaaria. Metsiä hoidetaan monimuotoisuutta vaalien ja riistaa ruokitaan kantojen tukemiseksi. Ekologisuutta korostetaan Kartanon toiminnassa monella tavalla.

Nykyisin Hahkiala on Karl Fazerin omistuksessa. Kartano on paitsi asuin-, myös matkailukäytössä. Hahkiala on kokouskartano, joka tarjoaa koulutus- ja majoitustilat 30–40 hengelle kerrallaan. Käyttäjinä ovat lähinnä yritykset.

Kartanokierroksen ohella saimme maittavan lounasbuffetin ja lähtiessä vielä  viiden sortin kakkupöydän.
Jopa me ongelmasyöjät saimme mahtavat erikoisannokset. Ylen kylläisinä lähdimme kotimatkalle.
Torstai on toivoa täynnä. Aurinkokin pilkisteli. Joulukuu on alkanut ja on enää neljä viikkoa jouluun.

4 kommenttia:

Jedidja kirjoitti...

I love the sort of cakes. yes, four weeks of waiting before Christmas.

aimarii kirjoitti...

Monesta teidän matkanne on koostunut. Ollut silmänruokaa, herkkuja vatsalle ja upeita reissukohteiden esittelyjä.

Jaana kirjoitti...

Varmasti mukava retki ja paljon katsottavaa sekä maisteltavaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Jedidja: Caces were very good!
aimarii: ja mikä parasta: olla työyhteisön kanssa yhdessä reissussa
Jaana: maukkaista olivat ruoat ja maisteltavat ja jotain ostin kotiinkin.