Sivun näyttöjä yhteensä

4.1.2017

Aaltosukat ohjeineen seiskaveikasta

Tänään oli aurinkoinen tuulinen pakkaspäivä. Lunta oli tullut eilen / viime yönä kymmenkunta senttiä kevyttä hötölunta, jota oli helppo kolata ajotieltä. Enpä tuolla kauaa tarennutkaan olla: vähän aikaa kolaamassa ja postilaatikolle asti vain kävelin sen jälkeen.

Pari kertaa olen saanut liikuntaa lähiaikoina: Sunnuntaina oli tietysti, vaikka oli uuden vuoden päivä, tavallinen suvun lentopallopeli ja tiistain Ladun jumppakin alkoi jo tällä viikolla. Sitä ennen varmaan kolmisen kuukautta liikunta jäi hyvin vähäiseksi töiden takia (autoilin vain) ja sitten vielä flunssan poteminen hiljensi vauhtia.

Tänään neuloin sukat jämälangoista: Novitan sinapinkeltaista ja maastokuvioista Seiskaveikkaa löytyi nöttösiä lankakorista. Ja juuri ja juuri langat riittivät.

Neuloin sukat Aaltokuvioisina. Sukat neuloin 48 silmukalla 12 puikollaan. Aaltokuviossa on kuusi silmukkaa ja kahdeksan kerrosta tämän paksuisesta langasta: neljä oikein ja kaksi nurin, neljä oikein, kaksi nurin puikollaan  ja sitä  neljä kerrosta. Toiset neljä kerrosta yksi oikein, kaksi nurin, neljä oikein, kaksi nurin, kolme oikein puikollaan. ja taas oli värin vaihto ja toisto.

Raidat ovat kahdeksankerroksisia. Vahvistettu kantapää. Kärkikavennukset neulottu joka puikon päästä kaksi yhteen joka kerroksella. Sukat painavat 102 grammaa. Ne sopinevat 38-39-numeroisiin jalkoihin.

Löysäpipoisten Jyjyssä 2017 ovat valmistuneet:
1. Farkunsiniset perussukat lapselle. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12. Paino 60 grammaa.
2. Harmaankirjavat Olga-sukat. Aloitettu 29.12. Valmiit 2.1. Paino 50 grammaa.
3. Jämälangoista Aaltosukat. Aloitettu 4.1. Valmiit 4.1. Paino 102 grammaa.


1 kommentti:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kauniin väriset ja lämpöiset sukat.