Sivun näyttöjä yhteensä

26.1.2017

Caminolle kaipuu

Eilen sain esitellä parille caminovaellukselle lähtijälle omia vaellusvarusteitani. Tässä laatikossa nuo varusteet nyt ovat odottelemassa seuraavaa vaellusta.  Tulipa kerrattua itsellenikin noita varusteita ja samalla pohdittua, miten vähällä voisi lähteä vielä aamu- ja yöviileään aikaan vaeltamaan. En kuitenkaan vielä laittanut valmiiksi pakkauksia!

Nyt kaikkein kiireisin homma olisi alkaa kävellä lähes päivittäin muutamia kilometrejä ja tehdä joskus hieman pitempiäkin kävelylenkkejä vaelluslenkkareitten kanssa myös juuri ne sukat jalassa, joilla aion vaeltaakin. Kuntoa pitäisi saada nostetuksi, muuten ei vaelluksesta tule mitään.
Tällä repulla sitä läksin viimeksi vaeltamaan. Silloin reppu ja sauvat kulkivat tavaratilassa ja vain pikkureppu käsimatkatavarana. Pikkurepussa oli kaikki tarpeellinen ja lisäksi päällä olevat vaattet - enpä olisi ehkä repullista tarvinnutkaan - no. makuupussi ei ollut pikkurepussa.

Omaa vanhaa 30+5 litraista reppua olen katsellut sillä silmällä, että vaihto tulisi. Reppu on aivan ehjä ja muuten käyttökelpoinen, mutta ei taida kelvata lentokoneeseen sisään käsimatkatavaraksi. Kävelysauvat, vaikka ovat kokoontaittuvat, eivät mahdu reppuun, joka on liian matala. Ja nuo hyvät joustosauvat haluaisin kyllä mukaan ilman lisämaksua. Ehkä saan repun lainaksi, ehkä hankin uuden tai uuden käytetyn.

Olen hankkinut matkalipun 18.4. lähtevälle Norwegianin lennolle Madridiin. Unelmana oli vaeltaa Ranskan puolelta Saint-Jean-Pied-de-Portista vuorten yli Ronceswalliin ja siitä eteenpäin jonnekin saakka Camino Francesia. Nyt kuitenkin oletan, että vaelluksemme alkaakin Salamancasta ja tienä on kaakkoinen reitti eli Silver Route eli Via de la Plata kohti Santiago de Compostelaa. Espanjassa on paljon lunta tänä talvena ja vielä huhtikuussa lienee tuo vuorten ylitys mahdotonta muuten kuin tietä myöten ja siksi tuo pohjoinen Ranskan reitti ei niin paljon nyt kiinnosta.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Niinhän sitä sanotaan. Iloisia pohtimisia! Mukava taas seurata kävelyäsi keväällä, jos jaksat siitä kirjoitella tänne blogiin.

pappilanmummo kirjoitti...

Toivon että jalkani kestävät vaeltamista. Nyt yrittelen lähes joka päivä kävellä jonkinmoisen lenkin tai vaikkapa kauppareissun reppu selässä.