Sivun näyttöjä yhteensä

6.1.2017

Kerttu-sukat loppiaisena

Pakkaspäivinä ollaan vain sisällä, miltei vain sisällä. Toki on ollut taas hieman töitäkin - tulossa ainakin pari hautausta maaseudulla.
Joka puolella lämpiävät talot myös puilla. Meillä normaalistikin lämmitetään takka = uuni päivittäin. Nyt pakkaspäivinä myös keittiön hellassa on ollut tuli aamuisin tuomasa ihanaa lämpöä viileisiin huoneisiin.
Sisällä on hyvä työskennellä hommia, mitä nyt talvella voi tehdä. Nyt  kannattaakin kunnostaa valmiiksi kevättä varten mehiläistarvikkeita kuten langoittaa kehät ja kiinnittää niihin sitten mehiläisvahalevyt.
Tänään on loppiainen, "kolmen kuninkaan päivä". Loppiainen on kristillinen juhlapyhä, johon joulun aika loppuu.
Loppiainen on kristittyjen vanhimpia juhlia, jopa joulua vanhempi. Loppiaisen evankeliumiteksti kertoo kaukaa itäisiltä maista vaeltaneista viisaista ja arvostetuista tietäjistä, jotka tulivat katsomaan Jeesus-lasta. He toivat mukanaan kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa.

Jeesus itse oli syntynyt köyhänä matkalaisena tallissa, mutta hän sai kalliita lahjoja. Jeesusta tulivat tervehtimään niin köyhät ja oppimattomat paimenet kuin tietäjät tai kuninkaat vierailta mailta. Kristus on valo kaikille maailman kansoille ja kaikenlaisille ihmisille.Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia. Kristus on valo kaikille maailman kansoille! Loppiainen muistuttaa myös meitä kirkon lähetystehtävästä: joulun sanoma kuuluu kaikille.

Nyt pakkasessa emme lähteneet edes kirkkoon, vaan kuuntelimme radiosta ja katselimme TV.stä jumalanpalvelukset. Saarnassa tuli esille hyvin tuo turvapaikanhakijoiden tulo tänne - siis itäisiltä mailta... idän ihmiset etsimässä valoa.
Minä puolestani olen neulonut sukkia. Nyt on ollut vuorossa Kerttu-sukat. Neuloin ne kolmen ja puolen puikoilla farkunsinisestä Seiskaveikan Aapo-langasta. Sukat painavat 103 grammaa. Olipa etsiminen lankakeristä ja nöttösistä, että sai samanväristä ja laatuista lankaa kokoon tuon verran. Yritän näet pärjätä vanhoilla langoilla.

 Kerttujen ohje löytyy monesta paikata, mm. täältä.  

Sukkien neulomisen ohessa tänään leivoin pari annosta sämpylöitä, pari mustikkapiirakkaa ja omenapiirakankin, kun puoliso innotui taas Antonovka-omenoita siivuttamaan piirakkaa varten. parit lastenlasten synttärit ovat viikonvaihteessa ja siksi on heille mukavaa viedä hieman lämpimäisiä.

Löysäpipoisten Jyjyssä 2017 ovat valmistuneet:
1. Farkunsiniset perussukat lapselle. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12. Paino 60 grammaa.
2. Harmaankirjavat Olga-sukat. Aloitettu 29.12. Valmiit 2.1. Paino 50 grammaa.
3. Jämälangoista Aaltosukat. Aloitettu 4.1. Valmiit 4.1. Paino 102 grammaa.
4. Farkunsiniset Kerttu-sukat. Aloitettu 6.1. Valmiit 6.1. Paino 103 grammaa.

3 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta pappilaan!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Hyvää alkavaa vuotta teille. Niin se joulu meni äkkiä.
Olet tehnyt kauniit sukat.
Meillä on vielä loppiaisvieraat, huomenna lähtevät.

famu kirjoitti...

Joulun juhla-ajan jälkeen on siirrytty arkeen,härkäviikkoihin.Se tietää sitäkin,että sukkien kutominen vain kiihtyy.Nappasin pari päivää sitten Sinulta Olga-sukkien ohjeen,joka poikkesi hiukan omastani.Olen Olgia kyllä kutonut,mutta siitä on jo aikaa.Seuraavaksi löysin tutut Kertut.Ohje on unohtunut.Kiitos linkistä.Kertut pääsevät seuraavaksi puikoille.Kiitos!