Sivun näyttöjä yhteensä

15.1.2017

Raitasukat, kuudennet Jyjyyn

Raitasukat valmistuivat tänään. Eilen kävin ensimmäistä sukkaa sovittamassa kummilapsen luona ja toisen neuloin loppuun tänä iltana. Naisten sukat noin 36-37-numeroiseen jalkaan neuloin Novitan Seitsemän veljeksen langoista, keltaisesta ja Raita-langasta. Neuloin aina kaksi kerrosta samalla langalla ja sitten vaihdoin toiseen. Kantapäät ja kärkikavennukset neuloin pelkästään Raita-langalla. Yllättävän hyvin peittyy tuossa raidanvaihtumiskohtakin - kaksi kerrosta menee vielä hyvin, kolmessa alkaa jo näkyä tuo vaihto. Sukat painavat  88 grammaa.


Löysäpipoisten Jyjyssä 2017 on aloitettu ja ovat valmistuneet:
1. Farkunsiniset perussukat lapselle. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12.  Paino 60 grammaa.
2. Harmaankirjavat Olga-sukat. Aloitettu 29.12. Valmiit 2.1.  Paino 50 grammaa.
3. Jämälangoista Aaltosukat. Aloitettu 4.1. Valmiit 4.1.  Paino 102 grammaa.
4. Farkunsiniset Kerttu-sukat. Aloitettu 6.1. Valmiit 6.1.  Paino 103 grammaa.
5. Vaaleankirjavat Pitsisukat. Aloitettu 9.1.  Valmiit 11.1.  Paino 82 grammaa.
6.  Jämälangoista raitasukat. Aloitettu 13.1. Valmiit 15.1. Paino 88 grammaa.
Pitkästä aikaa kävin myös hiihtämässä. Ensimmäisen kerran tänä vuonna. Latukone oli ajellut kodin läheltä ja lähdin kokeilemaan lauja. Eipä ole tarpeeksi paljon lunta, jotta kunnolla voisi hiihtää. Neulaset ja roskat tulevat latu-uralla esiin. Mäissä piti laskea muualla kuin varsinaista latua pitkin, jotteivat sukset olisi jääneet kiinni. Pitänee lähteä urheilukeskukeen hiihtämään, taikka jäälle, jossa ei näkynyt vielä pahemmin olevan latuja, kävelyreittejä vain. Mikäli rannalata katsoen oikein näin.

Toki sentään oli taas pelipäivä: suvun lentopallopeli oli tänään vauhdikasta.
Pelaamme kylätalolla, jonka sali on myös koulun liikuntasali. Sinne olivat koululaiset valmistaneet ison kuvan tulevista MM-hiihdoista.
Eilen pääsin tutustumaan  kappeliin, jossa siunasin myös vainajan. Mukavalta tuntui, kun myös urut olivat etualalla. Tähän kappeliin suuntaan lähiaikoina useammankin kerran toimituksia tekemään.

Seurakunta koolla on, Herra, huoneessasi.
Täällä jälleen etsimme sinun kasvojasi.
Keskellämme kärsien, Jeesus Kristus, kuljet.
Köyhät, sairaat, sorretut sydämeemme suljet.
 Heissä sinut, Herramme, keskellemme saamme.
Jeesus Kristus, armahda koko maailmaamme!
Meidät rakkauteen loit, rauhan jakajiksi.
Meidät kaikki lunastit iloon, ihmisiksi.
(Virsi 175:1,4) 

1 kommentti:

iso gnu kirjoitti...

Nuo raitasukat on kauniit. Pitäisi tehdä, mutta on nyt niin monta puikoilla, ettei tohdi aloittaa. Heti kun mahdollista raitoja puikoille.

Olin täällä Ladun majalla sunnuntaina lapsen perheen kanssa- kävelin ja nautin kauniista talvisesta luonnosta ja leikin lastenlasten kanssa. 4-vuotiaan kanssa oli valkohai-emo! Ikä vai paino syynä? ;)