Sivun näyttöjä yhteensä

7.2.2017

Helmikuulla

MakroTexin tämän viikon aiheena on HELMIKUU.
Helmikuuhumme kuuluu aina olennaisesti  Finlandia-hiihto. Nykyään se hiihdetään Lahden ja Hollolan maisemissa. Tänä vuonna MM-kisojen takia tuo hiihto oli siirretty alkukuuhun helmikuun lopulta.
Tänä vuonna oli 44. kerta Finlandia-hiihtoa. Miehen isoveli on hiihtänyt nuo kaikki ja mieskin yhtä vähemmän ja pikkuvelikin kai 40 kertaa. Minulla on vain vähäinen määrä heihin verrattuna: 8.
Tämän vuoden perinteisen hiihto 4.2. oli tuskien taivalta, kun latu oli olematon ja loppupään hiihtäjille pahoin möyhentynyt: lunta oli vähän perinteisen hiihtotavan hiihtäjille.
Sunnuntaina 5.2. juhlittiin kuitenkin Runebergin päivää torttujen  kera. Eikä hiihtokaan enää ollut kuin muisto vain (väsymys oli jo tiessään): mitalit kaapissa kertovat vuosien mittaan omaa tarinaansa. Tänä vuonna mitaleissa oli aiheena Suomi Finland 100.
 Jos lauantaina oli  säätila nollan vaiheilla, niin nyt ollaan reilusti pakkasella. Aurinkokin on paistanut kirkkaasti pitkän sumuisen ja harmaan kauden jälkeen. Nyt olisikin sopiva sää siivota pakastin ja tutkia, mitä siellä mahtaa ollakaan vielä jäljellä. Voi tulla arkun pohjalta löytöjä!
Helmikuulla on toisinaan aikaa myös lueskella ja neuloa, nauttia.

13 kommenttia:

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

ihania helmikuisia ajatuksia ja kuvia. Mitä unohdin koko Finlandiahiihdon.

riitta k kirjoitti...

Hattua nostan hiihtäjille! Tänään on tavattoman kylmä, jotain -20C, joten kirja ja kudin sopivat hyvin tunnelmiin.

Marika S kirjoitti...

Niin helmikuisia :)

Tellu Tom kirjoitti...

MInulta jäi Finlandia hiihto tänäkin vuonna seuraamatta, vaikka Lahdessa asunkin. Lapsena käytiin aina ladun varressa vanhempien kanssa. Sukkia neulottu tääläkin ja edellisen postaukseni ystävänpäiväsukan pari valmistuu jo vauhdilla :)
Mukavaa helmikuuta :D

SusuPetal kirjoitti...

Vau, sieltähän löytyy mahtavia hiihtäjiä!!

Rita A kirjoitti...

Hauska huurteinen helmikuun hiihtopostaus !
Suomalaisuutta, talven ihanaa kylmyyttä 💙
Lopuksi sukellettiin pakastearkkuunkin 😎

Anna / Kätteni Jäljillä kirjoitti...

Minulta on jäänyt nyt kaikki nämä sinun mainitsemat aktiviteetit väliin runebergintorttua myöten... :D Täytyisi varmaan vähän skarpata! Hyvät kuvat ja mukava vastaus haasteeseen!

T kirjoitti...

Mukavan helmikuista :) Kirja ja kudin houkuttelevat minua tällä hetkellä hiihtoa enemmän, kun mittarissa -20!

arleena kirjoitti...

Helmikuun juhlaa ja hiihtoa kauniisti kuvina kerrottuna

Pieni Lintu kirjoitti...

Kivaa villasukkaa siellä syntyy!

orvokki kirjoitti...

Kiva helmikuinen haastevastaus.

päikkä kirjoitti...

Samoja puuhia täälläkin :) Onneksi löysin hyvän gluteenittoman runebergintortun ;) Käsitöitä on mukava tehdä takkatulen ääressä.

Irja kirjoitti...

Huh, huh, olettepa melko epeleitä. Mun hiihto on jäänyt siihen, että jäljet tein:) Runebergit jäi maistamatta, mutta onhan tässä vielä riemuja jäljellä. Sopivat ja kivat kuvat haasteeseen:)