Sivun näyttöjä yhteensä

28.2.2017

Munkin matkassa

Tapani Tukiaisen vaelluskertomus Munkin matkassa ilmestyi vuonna 2012 Kustannuskynnyksen kustantamana. Kirjan etukannessa on Albrecht Dürerin  maalaus Kuoleman riemuvoitto.Tukiainen on kirjoittanut kirjoja aikaisemminkin vaelluksistaan maailmalla.
Kirjoittaja lähtee matkaan Nürnbergistä Lutherin kanssa. Kuvitteellinen Martin Luther kulkee mukana koko matkan Roomaan samaa reittiä, jota Luther oli kulkenut 1500-luvulla munkkitoverinsa Anton Kressin kanssa. He lähtivät liikkeelle myös Nürnbergistä, kaupungin entisestä augustinolaisluostarista.
Tapani siis vaeltaa Lutherin jalanjäljissä. Matkalla hän juttelee Lutherin kanssa ja jopa väittelee. Tukiainen kirjoittaa paljon me-muodossa eli hän ja Luther yhdessä kulkevat.
Tasainen rytmikäs lotina jalkojen alla sai ajatukset rauhoittumaan. Asusteet toimivat ja jalat pysyivät vaelluskengissä kuivina... Taivaan vihmoessa räntää tien laitaan pysähtyi sammalenvihreä maasturi, pieni Suzuki. Ikkuna aukaistiin ja siitä työntyivät parrakkaat kasvot. - Hallo Wandrer, mitä te suotta siellä sateessa rämmitte? Hypätkää kyytiin!... Tämä sää ei minua haittaa... Mitä kumman patikointia tämä muka olisi, jos kilometrit alkaisivat juosta meidän pyhiinvaeltajien liikauttamatta evääkään.

Hulvatonta humoristista kerrontaa ja samalla vakavaa asiaakin ja vaellusta paikasta toiseen Martinuksen kanssa. Roomaan asti Tapani kulki kävellen paria poikkeusta lukuunottamatta koko matkan.

Kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2017 seuraaviin kohtiin
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
31. Fantasiakirja
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit

Ei kommentteja: