Sivun näyttöjä yhteensä

23.3.2017

El Salvadorissa

Tänään matkasimme Platinum-bussilla Nicaraguasta El Salvarorin San Salvadoriin Hondurasin kautta yli 15 tuntia.
El Salvador on kaunis, trooppinen maa Tyynenmeren rannalla Hondurasin ja Guatemalan välissä. Konkistadori Pedro del Alvarado valloitti El Salvadorin pipil-intiaaneilta vuonna 1524. El Salvador itsenäistyi naapureidensa kanssa Espanjasta vuonna 1821 ja on tätä nykyään Keski-Amerikan tiheimmin asuttu maa. Ilmasto on trooppinen.

Etukäteen oli jo tiedossa, että kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä - parempi kun ei käytä salaatteja lainkaan täällä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä, siis vielä kuumaa.

Olemme tutustumassa El Salvadorissa mm. luterilaiseen kirkkoon. Salvadorin luterilainen kirkko on elänyt aina väkivallan ja köyhyyden keskellä –  sisällissodan (1980 – 1992) vaikutukset näkyivät moninaisesti yhteiskunnassa vielä pitkään sodan päättymisen jälkeen. Ja jos sota onkin helpottamassa pikkuhiljaa otettaan ihmisten elämästä , niin jengiväkivalta nostaa päätään tuoden epävarmuutta El Salvadorin kansan elämään.

Tänään vietimme myös syntymäpäiviä. Yksi joukostamme täyttää  60  vuotta. Täällä on tapana sunnuntain messussa kysellä, kellä on viikolla ollut syntymäpäivä. Syntymäpäiväsankari kutsutaan eteen ja hänelle lauletaan. Ja sitten syntymäpäiväsankari laittaa aen lasipurkkiin yhtä monta kolikkoa kuin on ikävuosia. Ja kolikot saavat kilahtaa..
Juhlasankaria juhlittiin myös kakulla ja laululla. Sä kasvoit neito kaunoinen.

Ei kommentteja: