Sivun näyttöjä yhteensä

1.3.2017

Vaellukselle valmistautumista: reppu

Ostin tänään uuden repun, koska aion taas keväällä (jHs) lähteä pyhiinvaellukselle. Pyhiinvaeltajan välttämätön varuste Espanjassa on myös pyhiinvaelluspassi, jonka esittämällä pääsee yöpymään pyhiinvaeltajien majataloihin ja johon kerätyillä leimoilla voi osoittaa täyttäneensä edellytykset saada pyhiinvaellustodistus (= compostela). Sen voi tilata Jaakontien ystäviltä jo ennen matkalle lähtöä. Eilen laitoin  hakemuksen pyhiinvaelluspassista. Suomalainen, osaksi espanjankielinen pyhiinvaelluspassi maksaa 2 euroa + lähetyskulut 2 euroa.
Jos reppu olisi täyteen pakattu, kuvassa se näyttäisi aivan toisenlaiselta. 

Edellinen reppu oli hyvä ja tykkäsin siitä kovin. Siinä oli monta lokeroa, se oli kevyt ja selkäkin siinä oli verkkotuen kera  mainio. Annoin repun kuitenkin lapsen perheeseen, koska sen malli oli enemmän pyöreä kuin pitkulainen. Nykyään kun pitää saada mahtumaan käsitavaroihin kaikki tarpeellinen ja lentokentillä on mitta, mihin pitää sovittaa reppu tai muu matkatavara. Tuo Vauden ihana reppu ei onnistu täyteen pakattuna mahtumaan sellaiseen.

Olin saanut kollegalta lainaksi  Ospreyn Aura 50 AG repun, mutta kokeiltuani huomasin, että se oli minulle liian iso. Muuten se tuntui hyvältä.

Hankin siis uuden repun Ospreyn Talon 44, mutta kooltaan S/M, joka on 42-litrainen nimestään huolimatta. Tämä reppu painaa vain kilosen verran (kuten tuo edellinenkin 30+5-litrainen). Yksi iso syy tämän hankkimiseen oli, että kävelysauvat mahtuvat nyt repun sisään kuljetuksissa. Toki on vaarana, että sauvat joutuvat taas erikoiskuljetukseen palatessa kotiin Espanjasta. Repussa on  AirScape - ilmava selkäpaneli, saumaton ilmava lantiovyö, vetoketjuton pääsy repun sisälle eli nyörit ja yksi iso pussi koko sisäosa (johon mahtuu hyvin iso muovipussi, jonka sisään pakkaan kaikki kamat pienmpiin pusseihin), säädettävä ja irroitettava suojahuppu, päällä kompressiokiristys, kevyt alumiinirunko, säädettävä selkä, vetoketjulliset taskut, integroitu paikka juomajärjestelmälle, Stow-on-the-Go - parkki vaellussauvoille, vetoketjulliset taskut lantiovyöllä, repun edessä joustava kiinnitysverkko, joustavat sivutaskut (mutta niissä aukko sivulla), makuupussille oma tila (siis hihnat) kompressiolla (tosin pakkaan makuupusiin alimmaksi repun sisään), lenkki LED-huomiovalolle  ja taskussa klipsi avaimille.

Ostin tämän mustan repun Partiokaupasta. Sain siellä todella hyvää palvelua. Reppu sovitettiin mittoihini ja neuvottiin sen käytössä. Opiskelin vielä netistä ohjeistuksen repun käytöstä mm. hihnoituksista ja pakkausohjeita sekä kuinka sen voi pestä (ei kuitenkaan pesukoneessa).

Sana tälle päivälle: Joka hoitaa työnsä veltosti, on vahingontekijän veli. (Sananlaskut 18:9) ja Paavali: "Kaikin tavoin olen teille osoittanut, että näin, työtä tehden, tulee huolehtia vähäosaisista muistaen Herran Jeesuksen omat sanat: 'Autuaampi on antaa kuin ottaa.'"  (Apostolien teot.20:35).

5 kommenttia:

Mervi Tepsa kirjoitti...

Hyviä yksityiskohtia sinulla repussasi. Mietin, että konkaria kannattaisi kuunnella reppuasiassa, mutta en enää osta uutta reppua. Jospa vaudeni toimisi tarpeeksi hyvin. Innostavaa tämä vaellukselle valmistautuminen. Oma reissuun lähtöni on huhtikuun 23. Mukavia, sujuvia matkavalmisteluita sinulle.
- Mervi

eevah kirjoitti...

Mun Osprey Talon 44 tehnyt kolme reissua ja lähdössä neljännelle. Erinomaisen valinnan teit. :) On testattu Norjalaisen 'käsilaukuksi' soveltuvaksi.
Multa puuttuu vielä Suomen lippu. Halua ommella sen - ettei irtoa.
Taidan tilata Jaakontien ystävien passin - kiitos muistutuksesta- vaikka 'aito' matkalta voisi olla vaihteeksi. kova juttu.

pappilanmummo kirjoitti...

Mervi:MUkavaa vaellusta Sinulle. Vaude on kyllä hyvä.

Eeva: Ostin tänään lippulampun ClasOhlsonnilta. En löytänyt ommeltavia enkä kiinnisilitettäviä Lahdesta.
Viime reissulla leimautin kaksi vaelluspassia joka kerran. Toisen olin ostanut Lisaabonin katedraalista, toisen Suomesta.

Tuulento kirjoitti...

Hyvin valmisteltu saa matkan onnistumaan.

pappilanmummo kirjoitti...


Eeva: Löysin ommeltavan ja samalla silitettävän Suomen lipun Lahdesta Neppijanapista.
Tuulento: Niinpä niin, valmistelu on on jo osa vaellusta