Sivun näyttöjä yhteensä

20.4.2017

Via de la Plataa eteenpäin Huelmosista Villanueva de Campeáan

Huelmosissa tässä yksityisessä albergessa Casa Sasossa on majoitus konteissa. Sain nukkua kahdestaan kanadalaisen naisen kanssa kolmen hengen huoneessa yön. Meillä oli myös sähköpatteri  yöllä lämmittämässä.

Aamulla taas aikaisin naapurihuoneessa herättiin ja lähdettiin liikkeelle. Niinpä vähitellen "paperiseinien" läpi kuului kaikki ja nousin minäkin pihan poikki vessaan, joka oli myös kontissa, jossa suihkukin, ja pakkaamaan sitten tavarani. Olin tilannut vasta seitsemäksi aamupalan, joten sain odottaa aikani. Aamupala ei ollut kaksinen: kahvia, tuoremehu ja puolitoista palaa paahtoleipää ja marmeladinappi. Koko lysti, yö hyvässä sängyssä talon lakanoin ja peitoin, iltaruoka makaronitomaattiseos alkupalaksi, pari palaa possua ja rasvassa keitettyjä perunoita, raaka banaani ja hyvä omena sekä aamupala maksoivat 25 euroa.

Lähdin vaeltamaaan kovassa tuulessa ja sateenodotuksin kahdeksan kieppeillä aamuviileässä. Olin kuvitellut tämänpäiväisen luonnossa kulkevan polun menevän metsäteitä. Mutta eihän täällä ole metsiä. Peltoja laajoja aukeita ja siellä täällä puita, kai oliivipuita ja mantelipuita pääasiassa. Pelloilla kasvoi jo kukkivaa rypsiä ja tähkällä olevaa vehnää ja rinteillä paljon viininkasvatusta. Toki ne viiniköynnökset alkoivat vasta tehdä lehtiä. Matkan varrella oli viininoksia kasoissa, osa jo poltettuinakin, tuhkakasoja jäljellä. Polku eli peltotie kulki viljelysten läpi. Caminomerkit kyllä hyvin näkyivät teiden haarautumissa.
13 kilometriä ei mitään ja sitten pysähdys yli puoleksi tunniksi kahvilaan ja torille hedelmäostoksille. Sitten toinen 13 kilometriä ei mitään varsinaista asutusta. Ensimmäinen jakso kulki moottoritien vartta, toinen aluksi viitisen kilometriä rautatien reunaa peltojen poikki  ja sitten edelleen peltojen halki, lopussa hieman asfalttia ennen kylää, jossa olen jälleen Municipal Alberquessa yöpymässä.
Kymmenen henkeä tähänkin albergeen mahtuu ja minä olin se kymmenes ja taas voitin yläsängyn. Olisi täällä ollut toinenkin alberge, yksityinen. Täällä on kuitenkin neljä parin yön tuttua samassa.
Kylässä ei ole kuin yksi kahvibaari, joten tein ruoan itse jo päivällä suihkun ja pyykinpesun jälkeen.
 Pyykki kuivui nopeasti kadulla pyykkitelineissä.
Nyt istun kylän keskusaukiolla ilmaisen avoimen wifin äärellä. Yritin baarissa, mutta siellä ei onnistunut  nettiyhteys. Kului vain turhaan yksi espresso, jota en olisi tarvinnutkaan.

Lämmintä on ollut päiväkävelylläkin. Aamulla piti olla käsissä käsineet, kun paleli ja päivällä, ettei aurinko olisi polttanut. Lämmintä on vielä nyt illalla joskin tuulista. Istun kaupungin/kylätalon edessä auringonsuojassa ja tuulensuojassa penkillä kirjoittamassa.

Tämä päivä on ollut eläimellinen. Aamulla kukko lauloi, päivällä käki kukkui, tintit titityyttivät ja monen monet linnut sirkuttivat tänäänkin. Lampaita ja hevosia näin laitumella ja kuulin lehmien ammuntaa. Tiellä oli lampaiden papanoita pitkällä matkalla ja lehmänläjiä ja hevosenkakkaroita ja koiranraato =luuranko.
Paljon kukkivaa joka puolella. Kevät pitkällä.

2 kommenttia:

ArtojaSaara kirjoitti...

Kiitos kun kirjoitat blogia. Kuljen mukanasi viimevuotista vaellusta. Jos vielä lisäät paikannimiä, niin kestän paremmin Caminolla!!! Rakastan erityisellä tavalla Via la Plataa. Sitä haluaisin vielä joskus kulkea. Jalkapohjia polttelee, sillä reppu on pakattu. Sunnuntaina astumme junaan ja maanantaina olemme Bilbaossa puolen päivän aikaan, jos Jumala suo ja siitä heti baanalle. Toivon voivani kirjoittaa blogia, ostamme datakortin tablettia varten. Buen camino.

Arja kirjoitti...

Kiitos kommentista. Olin ilman muistiinpanoja ja muistanut paikkojen oikeinkirjoituksia. Lisään niitä blogiin ja kuvia vasta pystyn laittamaan kotona, naamakirjassa on joutakin jonyt.
Varjelusta matkallenne.