Sivun näyttöjä yhteensä

2.4.2017

Vieras

Luin Riikka Pulkkisen teoksen Vieras (Otava 2012). Sain kirjan lainaksi kurssitoverilta jo pitkän aikaa sitten, mutta vasta nyt sen ehdin lukea loppuun asti.

Kirja alkaa:  
Sunnuntaina lähdin.
Minun oli tarkoitus vain mennä kotimatkalla rantaan katsomaan laivoja, mutta ostinkin lipun. Aamulla hoidin jumalanpalvelukesn niin kuin kuuluu. Olin saarnavuorossa - - -Puhuin syntymän mahdollisuudesta uhrauksesta, jonka Kristus on tehnyt kaikkien ihmisten vuoksi, kuolemasta, jonka uhka on koskettanutmeitäkin, tätä seurakuntaa. Puhuin päivän nimestä, quasi modo geniti "niin kuin vastasyntyneet".
 
Kirja kertoo Mariasta, papista, hänen lapsuudestaan, äidin kuolemasta, anoreksiastaan, matkastaan  New Yorkiin, 7-vuotiaasta Yasminasta, joka ei ole suomalainen ja Yasminan Muumi-päiväkirjan teksteistä. Marialla itselläänkin on suonissaan osa muunlaista kuin perinteistä suomalaista verta.

Kirjan kertomus kulkee vuorotellen Marian lapsuudenkertomusten, New Yorkin tapahtumien ja Yasminen päiväkirjan merkintöjen lomassa. Ja niin tuo alku lavenee koko kertomukseksi.

Marian ammatti kiinnosti, koska itsekin olen pappi.

Tämä kirja osuu Helmet lukuhaasteen 2017 kohtiin:
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis.
13. Kirja kertoo "sinusta"
20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta
45. Suomalaisesta naisesta kertova kirja
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kiitos taas kirjavinkeistä!