Sivun näyttöjä yhteensä

19.5.2017

Turun torillakin

Vuonna 2017 Lähetysjuhlia vietetään Kirkkopäivien yhteydessä Turussa 19.–21.5. osana reformaation merkkivuoden tapahtumia. Turussa on siis tänä viikonloppuna niin Suomen Lähetysseuran vuosijuhla kuin kirkkopäivät. Paljon on monenlaisia tapahtumia yhtäaikaa ja rinnakkain eri puolilla kaupunkia. Ehdin mukaan muutamaan päivän mittaan.

Aamulla seitsemältä lähti bussi kohti Turkua. Bussissa ehdin neuloa keskeneräiset haastesukat valmiiksi ja aloitin toisia, jotka ovat menossa Missiokauppaan kunhan valmistuvat.

Veimme hotellille matkatavarat säilöön, aterioimme ja lähdin Logomolle tutustumaan kirkkopäivämateriaaleihin. Joitakin näytteitä tarttui mukaan. Jännä huomio: monilla näytteilleasettajilla oli tarjolla karkkeja. Sokerihumalaa tarjolla.

Löysin mm. farsinkielisiä katekismuksia vietäväksi kummilapsille ja muille farsinkielentaitoisille.

Päivällä oli lähetystilaisuus Mikaelin seurakuntakodissa, jossa tansanialainen johtava piispa, Moshin hiippakunnan piispa Shoo toi esille hyvin, miten kirkko juuri Afrikassa kasvaa niin paljon. Hän selosti kirkon kasvun mahdollisuuksia ja kertoi, miten heillä tuo onnistuu.
Myös Etiopian Mekane Yesus  -kirkko kasvaa voimakkaasti samalla tavoin.
Nautin lämpimästä päivästä kävellessäni entisen kämppäkaverin kanssa pitkin Aurajoen rantoja. Ihmiset olivat ottaneet rennosti ja istuskelivat siellä täällä auringossa monet perheineen tai kaveriryhmineen ja eväineen. Ja jäätelökioskilla oli pitkän pitkä jono halukkaita  herkkua vartoomassa. Rannan puihin oli kiinnitetty paljon neulegraffitteja.
Pistäydyin kirjastossakin katsomassa Pipliaseuran pystyttämän  Raamattunäyttelyn.
Myös osallistuin ammattiliiton tarjoamalle iltapalalle ohjelmineen. Olipa musiikkia. Viis papeista, mutta neljä paikalla,  musisoimassa, kaikki kirkkoherroja reipasta railakasta, meille sopivaa.

Illalla oli varsinaiset lähetysjuhlien avajaiset Turun tuomiokirkossa.  Mielenkiintoisesti. Vain yksi jäi puuttumaan; rukous. Tosin laulujen ja virsien sanat olivat myös rukousta. Safarikuoro juhlii myös 50-vuotistaivaltaan. Ja kirkko oli täynnä väkeä. 
Lähetysjuhlien avajaisissa omaa tietään lähetyksen työhön pohtivat Frans Hannula, aidsin takia orvoksi jäänyt Tesfaye Nigusu ja lähetystyöntekijä Ammi Kallio.
 Frans Hannula oli Lähetysseuran lähetystyöntekijänä Ambomaalla ja myöhemmin Turun seudulla herätyspuhujana. Hannulaa esitti näyttelijä Hannu Pajunen.

Ei kommentteja: