Sivun näyttöjä yhteensä

21.5.2017

Turussa Lähetysjuhlilla

Myös osallistuin jälleen tänäkin vuonna SLS:n vuosikokoukseen. Suomen Lähetysseuran vuosikokous kokoontui Turussa Lähetysjuhlien yhteydessä lauantaina 20.5.  Vuosikokous on Suomen Lähetysseuran ylin päättävä elin, joka kokoontuu vuosittain kesäkuussa valtakunnallisten Lähetysjuhlien yhteydessä. Vuosikokous vahvistaa Lähetysseuran tilinpäätöksen sekä valitsee hallituksen. Vuosikokoukseen osallistui tänä vuonna 393 seurakuntien ja järjestöjen edustajaa ja henkilöjäsentä. Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Nousiaisten seurakunnan kirkkoherra Juhana Markkula ja Vartiokylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Pakarinen. Kokouksen päätteeksi Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle syksyllä.

Lähetysjuhlille tullaan saamaan ajankohtaista tietoa siitä, mitä lähetystyössä eri puolilla maailmaa tapahtuu. Juhlilla kohdataan muiden kulttuurien kristittyjä ja pohditaan heidän kanssaan sitä, mitä merkitystä kristillinen usko tuo elämään, ja miten usko vaikuttaa kehityksen ja maailman epäoikeudenmukaisuuden ongelmien ratkaisemiseen. Iloisissa juhlissa myös rukoillaan ja lauletaan yhdessä vanhojen ja uusien ystävien kesken. Juhlille tullaan myös tapaamaan ystäviä ja uusia ihmisiä. 
Niinpä myös Etiopian lähetit ja ystävät kohtasimme taas hetkiseksi tapaamaan toisiamme ja vaihtamaan kuulumisia ja rukoilemaan yhdessä.  
Lauantai-iltana osallistuin Betel-kirkossa afrikkalaiseen rukousiltaan. Riemullista ylistystä, laulua, rukousta, rukousopetusta

 Betel-kirkko on ollut nimenomaan lähetyskirkko.
Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat päättyivät tänään Suvivirsikirkkoon, jossa siunattiin Lähetysseuran ulkomaiseen työhön diplomi-insinööri Tiina Harju Botswanaan, psykologian maisteri Ilkka Koivisto ja teologian maisteri Satu Koivisto Thaimaahan, kasvatustieteen maisteri Teija Lievonen Angolaan, kasvatustieteen maisteri Kirsi Piittala ja filosofian maisteri Marko Piittala Israeliin sekä teologian maisteri Ulla Rissanen Tansaniaan.

Ei kommentteja: