Sivun näyttöjä yhteensä

9.8.2017

Järven rannalla

Tällä viikolla olen ehtinyt pistäytyä mökillä pari kertaa. Ensin miehen kanssa kävimme öitsemässä ja sienessä ja mustikassa. Toisen kerran lyhyesti pienen hienon miehen ja pikkusiskon kera kesäretkellä.
Kesäretkeen kuuluu aina tietysti uiminen, mikäli mahdollista. Nyt vesi oli jo lämmintä, 20-asteista, joten vedessä jaksoi olla pitempään ja nauttia sen suomista iloista.
Yllätykseksemme viitisen pientä ahventa pyöriskeli koko uimasession ajan laiturin vieressä. Niitä oli mukava seurailla. Vaikka lapset hyppivät veteen, niin kalat eivät siiitä häiriintyneet eivätkä kovista äänistäkään. Jospa olisi haavi, haikaili pikkusisko. Olisihan meillä ollut haavi, mutta sen silmäkoko on niin suuri, että pieni ahven ei siinä olisi pysynyt. Niinpä säästyin tälläkin kerralla ahventen perkuusta.
Välillä oli hyvä levähtää sisällä ja opiskella Othellon peluuta. Samanaikaisesti paistui uunissa mustikkapiirakka.
Piirakkaa varten olimme käyneet metsäretkellä mustikoita poimimassa. Tosin pienten marjalöydöt syötiin jo ennen piirakan tekoa. Metsäretkellä lapset löysivat paljon isoja (!) kantarelleja. Tulipa kotiinviemisiä. Toinen selittikin, että en syö sieniä eikä isäkään, mutta äiti ja veli tykkäävät niistä.

Poimimme yhdessä mökin puutarhasta mustat viinimarjat. Ne olivat jo osittain ylikypsiä - tosin raakileitakin vielä löytyi. Eipä noita mustia viinimarjoja kasva kuin yhdessä pensaassa, joten 2/3 maijallista vain saimme kokoon.
Mökin pihassa kukiivat monessa kohdin kuunliljat. Kun mökillä (toivottavasti) ei ole kotiloita, niin tuollaisia isolehtisiä kasveja kuten myös vuorenkilpiä voi siellä kasvattaa.
 Puolukat alkavat punertua.
 Suopayrtit avaavat kukkansa.
 Ja mökillä aurinko paistaa!


2 kommenttia:

Pauliina/PauMau kirjoitti...

Ihastuttavia kesäpuuhia! Jatkuisipa kesäiset ilmat vielä hetken :)

Jaana kirjoitti...

Niin kesäistä, vihdoin! Iloa mökkipuuhiisi...