Sivun näyttöjä yhteensä

21.8.2017

Vaihtelua arkeen

 Lauantai oli juhlapäivä. Juhlin kahdella tapaa. Ensin kävin taidenäyttelyn avajaisissa (työhön liittyen) ja sitten vietin kahden kummilapsen syntymäpäiviä.


Hollolalainen tekstiilitaiteilija Helena Vaari juhli näyttelynsä avajaisia Galleria Nuovossa.  Näyttely on samalla Vaarin 30-vuotistaiteilijajuhla. Näyttelyn avasi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Näyttelyn pääosa on kirkkotekstiilejä, mutta Vaari on tehnyt paljon myös taidetekstiilejä.


Vaarilla on kirkkotekstiileiden tekemisestä kokemusta jo 30 vuoden ajan. Hänen käsistään on lähtenyt lähes 300 tekstiiliä ilahduttamaan kävijöitä ja käyttäjiä kymmenessä kirkossa eri puolilla Suomea. Vaari on saanut näyttelyyn lainaan tekstiilejä kaikista kirkoista, joihin on niitä suunnitellut. Hän on myös syntymäkotikuntansa kirkkoon suunnitellut kirkkotekstiilit. Kauniita, taitavasti suunniteltuja ja tehtyjä. Niinpä Hämeenkosken kalkkiliinassa on kuvattuna esimerkiksi vettä, joka viittaa paikkakunnan koskeen. Vaarin kirkkotekstiilejä voi nähdä mm. Hollolan keskiaikaisessa kirkossa, Salpausselän, Joutjärven, Hämeenkosken ja Padasjoen kirkoissa.

Vaari käyttää kirkkotekstiileissä tekniikkaa, joka pohjautuu vanhaan perinteeseen tämän päivän menetelmillä. Töissään hän yhdistelee vapaata konekirjontaa ja applikaatiota. Hän ompelee erilaisia kankaita toisiinsa päällekkäin ja lomittain maalauksellisesti omaa tyyliä noudattaen. Lopputulos on kuin maalausta tai parsintaa ompelukoneella.





 
Kahden kummilapsen syntymäpäiviä vietettiin samalla kertaa. Äiti oli tehnyt kummallekin oman kakun. Tosin pienempi ei siitä paljon piitannut: ei olisi halunnut tulla juhlakuvaankaan mukaan. Isoveli sentään osasi juhlia hienosti. Kakkuakin hän leikkasi itse - tosin äidin opastuksella.
 
Syksyn tuntua on jo luonnossa. Pihlajanmarjat punertuvat ja punaiset pelargoniat koristavat pihaa.




 

Syksyn satoa oli torillakin myynnissä.

 




Ei kommentteja: