Sivun näyttöjä yhteensä

2.9.2017

Kotimaan matkailua

Päiväkummussa vietettiin jälleen tänäkin vuonna Suomen Lähetysseuran entisten työntekijöiden ja eläkeläisten senioripäiviä.  Oli ilo taas kohdata työtovereita. 
Kaisa ja Kirsti olivat koonneet Etiopia-aiheisen näyttelyn. Jopa jokaisella ruokapöydälläkin oli asetelma, jossa oli Etiopian lipun värit ja jokin esine kertomassa Etiopiasta sekä sikäläinen sanonta tai sananlasku.
 Ensimmäistä iltaa vietimme muistellen edesmenneitä työtovereitamme. Kaikki nuo edeltä perille päässeet tunsin.
Eero johdatteli meitä kolmen raamattuluennon kautta Lutherin löytöön: yksin uskosta, yksin armosta Kristuksen tähden. Pelastus tapahtuu yksin armosta ilman ihmisen omia tekoja Kristuksen armoon perustuen.

Sain olla pari päivää Päivkummussa. Neuloin myös sukkia siellä muutamien muiden kera.
Keskiviikkona olimme seurakunnan työntekijöiden virkistyspäiväretkellä. Tänä vuonna suntiot olivat järjestäneet päiväohjelman. Emme etukäteen tienneet minne menemme ja mitä matkan varrella tapahtuu. Vähitellen selvisi, minne asti matkasimme. Seurakuntamme äärirajoille asti!
Kuhmoisissa saimme tutustua sepän pajaan ja hänen työhönsä. Taitoahan tuossa vaaditaan! Yllättävän näppärästi takominen sujui. Näimme monia taoksia pajan näyttelytilassa.
En ollut aikaisemmin tutustunutkaan Kuhmoisten kirkkoon enkä siunauskappeleihin, vaikka viimeksi maanantaiaamuna olin siitä ohi ajellutkin.
Päivän viimeisenä tutustumiskohteena oli erakon saari eli Harhun, Koreakoivun saari tai siis piti olla. Osa saaresta kuuluu Sysmälle ja osa Kuhmoisille ja Padasjoelle. Erakko asui Kuhmoisten puolella saarta. Matkan tarkoituksena oli tutustua Päijänteen erakon majaan hänen saarellaan, mutta tuuli liian paljon Tehin selällä emmekä voineet tällä paatilla rantautua saareen. Rantautuminen erakon rantaan saunamökille on isommalla veneellä haaste, koska pohja on matala ja kivinen. Niinpä läheisessä kansallispuiston saaressa, jossa oli hyvä laituri, sitten nautimme päiväkahvit.
Päijänteen erakon tarina kertoi kirjan kirjoittaja meille vesimatkan aikana.
Paatissa sain myös neuvoa neulomista oman neulomisen ohessa. Tässä harjoittelutyö kymmenellä silmukalla. Barbin sukka?

Ei kommentteja: