Sivun näyttöjä yhteensä

3.10.2017

Aamupala mökillä

Tämän viikon MakroTex -haasteen aiheena on AAMUPALA.

Olin viikonloppuna mökillä tekemässä syyshommia ja poimimassa karpaloita, hieman puolukoita ja paljon suppilovahveroita. Pihahommia olisi pitänyt tehdä paljon enemmän kuin niitä tein. Metsässä oli mukava käveleskellä sieniä etsien. Suppilovahveroita, kantarelleja ja mustatorvisieniä löytyikin.

Sunnuntaiaamuna aamupalaksi keitin lautasella mikrossa puuron kaurahiutaleista ja vedestä. Kourallinen pikakaurahiutaleita ja sopivasti vettä, ehkä 1,5-2 desilitraa (en ole koskaan mitannut tarkkaan aineksia, vaan näppituntumalla valmistan tuon puuron). Sitten pariksi minuutiksi lautanen tykötarpeineen mikroon ja puuro on valmis.

Puuron päälle ripottelin edellisenä päivänä poimimiani puolukoita ja lorautin kaapista löytynyttä omien mehiläisten tuottamaa hunajaa. Laktoositonta  maitoa vielä lautaselle  ja lämmin ruoka antoi puhtia päivän alkuun. Lisäksi nautin muutamia Sinikka-luumuja. 

Sytytin kaminaan tulen ja istuskelin kaminan lämmössä neuloen sukkaa hetken aikaa. Kun paivä valkeni kunnolla, lähdin ulos. Leikkelin sitruunamelissaa kuivattavaksi  ja yritin taas hävittää maustemaalta sinne livahtanutta piparjuurta. 

Joskus vuosia sitten laitoin pienen kappaleen piparjuurta maustemaan nurkkaan, mutta se oli hölmösti tehty. Nyt juuret ovat levinneet pitkälle ja enpä meinaa saada tuota piparjuurta katoamaan tuosta osasta kasvimaata. Tällä kerralla sain kaivettua isot juurenkappaleet mukaan kotituliaisiksi. Samalla reissulla noukin muutamia mintunlehtiä, jotka haudutin teeksi. Tuo aamupalan osa venyi näin hieman myöhemmäs kuin olin aikaisemmin ajatellut, koska innostuin puutarhahommiin pitemmäksi aikaa.

15 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Niin hyvän näköinen puurolautasellinen että taidan tehdä tänään kaurapuuroa joko jälkiruuaksi tai iltapalaksi.

Frühstück on jo syöty 🙂

Kiitos näppäinvinkeistä blogissani, elämä helpottui kovasti. En tiennyt että systeemiä oli muutettu, yritin vanhasta muistista parin näppäimen kautta, mutta eivät toimineet. Oletin että oma muisti petti 😀

Kivaa tiistaita ❤️

italiafinlandia kirjoitti...

Puuro is good always and with everything!

Maarit / Rosanpunaista kultaa kirjoitti...

Kaurapuuro puolukoilla on oma vakio aamupala arkiaamuisin. Se on vaan niin hyvää.

Matkatar kirjoitti...

Kaurapuuro on hyvää! Hassua että lapsena inhosin sitä, nykyään tykkään kovasti.

aimarii kirjoitti...

Hyvällä aamiaiselle jaksaa pitkään.
Sinun puurossasi on makuja. Omaani pistän vain voisilmän, ja marjat on eri lautasella.

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Onpa maukkaan näköistä.

Jenspa - Koivikon Katveessa kirjoitti...

Ihanan levollisen kuuloinen viikonloppu. <3
Tässä toivon, että lokakuussa tulisi edes yksi lämmin viikonlopun päivä, että tarkenisi mökillä käydä pyörähtämässä. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Nam nam!

Tapsu kirjoitti...

Meillä aamupuuro keitetään 15 min hiutaleista ja mikropuuroakin on joskus kiireessä tehty. Mutta kyllä kunnon keitetyn ja mikropuuron ero on kuin yöllä ja päivällä !

Jael kirjoitti...

Siinäpä on herkullisen näköinen puuro.Minun kaurapuuroni on nykyisin yleensä tuorepuuro, eli yön yli hautunutta puuroa, jota en keitä .

kaari3 kirjoitti...

Perushyvää! Siinä tuli reseptikin mukavasti mukava.

Satu /Talossano23 kirjoitti...

Meillä mies keittää itseleen jka aamu tuon puuron ja syö sen omenahillon kera. Itse en pidä puurosta, josksu kuitenkin otan maistiaisen todetakseni, etten edelleenkään pidä siitä :) No töissä on 'hätävarana' pikapuuroja, mutta hetken kuluttua olen entistä nälkäisempi kun olen puuron syönyt...

Kristiina kirjoitti...

Edelleen pysytään terveellisellä ja maistuvalla tiellä. Hyvä ja kaunis yhdessä kuvassa.

T. Täysin arkista

Anonyymi kirjoitti...

You make a lot of work for breakfast:) Great photos too. Thank you for visiting my blog:) Have a lovely week! Jesh~

SusuPetal kirjoitti...

Lempeä ja tunnelmallinen aamuhetki!