Sivun näyttöjä yhteensä

31.10.2017

Kaikkien aikojen nopeimmin myynyt Playmobil-hahmo


Minullapa on kaikkien aikojen myydyin Playmobil-leluhahmo: Luther. Aito Playmobil-hahmo uskonpuhdistuksen isästä Martti Lutherista. Figuurin korkeus on 7,5 cm. Playmobil Lutherilla on varusteinaan sulkakynä ja Raamattu. Mustaan viittaan ja hattuun puettu hahmo on ollut suosittu tuliainen ja lahja. Lelua ei kuitenkaan ole myynnissä lelukaupoissa, eikä esimerkiksi Playmobilin verkkokaupassa. Sen sijaan sitä on saatavilla Saksan evankelisen kirkon kautta. Suomessa hahmoa on saatavilla esimerkiksi kristillisistä verkkokaupoista. Saksan evankelinen kirkko päätti ottaa Playmobil-Lutherin reformaation juhlavuoden hahmoksi kaksi vuotta sitten.

Tänään on kulunut  500 vuotta aneteesien naulaamisesta. Martti Luther naulasi tai liimasi kuuluisat 95 teesiään Wittenbergin kirkon oveen tasan 500 vuotta sitten 31.10.1517. Teeseissä Luther puuttui aikansa katolisen kirkon epäkohtiin. Luterilaiset kirkot ympäri maailmaa järjestävät tänään ja tällä viikolla juhlajumalanpalveluksia ja muuta merkkivuoden ohjelmaa.

Luther korosti ihmisen pelastumista yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden. Luther pyrki torjumaan kaikki sellaiset ajatukset, joiden mukaan pelastuminen olisi jolain tavalla riippuvainen ihmisen teoista tai ominaisuuksista.

Luther korosti etiikassaan lähimmäisenrakkautta ja Jeesuksen antamaa kultaista sääntöä: kaikki, minkä tahdotte ihmisen tekevän teille, tehkää te heille. Meidän tulee asettua lähimmäisen tilanteeseen ja miettiä, miten toivoisimme itsellemme tehtävän vastaavanlaisessa tilanteessa.

Lutherin mukaan kristinuskon sanoma pitää tuoda kaikkien ulottuville. Raamattu tuli kääntää kansankielelle ja kansa tuli opettaa lukemaan, jotta jokainen voisi itse tutustua Raamattuun. Luther tuki kansan osallistumista jumalanpalvelukseen kansankielellä, virsilaululla ja ehtoollisella molemmissa muodoissaan, viininä ja leipänä. Jumalanpalvelus ei saanut olla vieraskielinen näytelmä, jota seurakunta seuiraa sivusta.

Lutherin aloittama reformaatio on muovannut Suomea monin tavoin: avannut koulutien kaikille ja synnyttänyt suomen kirjakielen. Reformaatio on vaikuttanut niin kieleen, kirkolliseen elämään, koulutusjärjestelmään, yhteiskunnan turvaverkkoihin, kansainvälisiin suhteisiin, tapoihin, taiteisiin, kalenteriin kuin moneen muuhunkin asiaan.

 Download this video free from http://gochattervideos.com/martin-lut...
Our videos are available free of charge so you can show them offline in services, schools, groups or at events etc.

Näin teet Luther-ruusun:  https://lutheranarts.wordpress.com/2015/10/22/how-to-make-a-luther-rose-paper-snowflake-cut-out/?utm_content=buffer9ce22&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Ei kommentteja: