Sivun näyttöjä yhteensä

12.11.2017

Isänpäivää

Isänpäiväksi meillä odotetaan aina täytekakkua. Niinpä tänäkin vuonna leivoin sellaisen. Ongelmana on aina, että haluan itsekin sitä maistaa, joten kakku on leivottava ilman kananmunia ja laktoosia ja mansikoita. Mansikat eivät onneksi ole tähän aikaan vuodesta mitenkaan ongelma.

Etsin eilen kakkupohjareseptejä. Löysinkin muutaman ja sovelsin yhden niistä. Kakkuun laitoin 200 grammaa sulatettua laktoositonta margariinia ja neljä desiä appelsiinimehua, jotka sekoitin. Lisäsin seokseen keskenään sekoitettuja kuiva-aineita: seitsemän desiä vehnäjauhoja, viisi teelusikallista leivinjauhetta ja neljä teelusikallista vaniljasokeria. Seoksen levitin leivinpaperin päälle pellille ja paistoin parikymmentä minuuttia 200 asteessa.

Illalla vielä kostutin levyt  laimentamattomalla puolukkamehulla ja kasasin kakun. Väleihin tein kiinteästä puolukkahillosta ja laktoosittomasta rahkasta seoksen, jossa oli yhtä paljon kumpaakin sekä nelisen teelusikallista vaniljasokeria.

Kun pohjasta tuli mielestäni liian paksu, niin käytin vain kolme kerrosta kakkuun ja  pellillisen neljäsosasta tein leivoksia. Päällystin leivokset tuolla väleihin laitettavalla seoksella ja vielä laitoin sen päälle pienen kermavaahtonokareen nomparelleineen.
Tänään lounasta laitellessani samalla vatkailin kerman sekä päällystin kakun. Päälle ripottelin nomparelleja sekä raastoin hieman tummaa suklaata.

Eilen paistoin pataleipiäkin kaksin kappalein, koska minulla on kaksi pataa, jotka mahtuvat uuniin samanaikaisesti.

Aamupäivällä sunnuntaina olimme messussa ja tietysti sitten illansuussa pelaamassa sunnuntaiseen tapaamme lentopalloa suvun kanssa.
Viikolla neuloin tilauksesta kahdet valkoiset lasten koon Kerttu-mallin sukat Nallesta. Toiset painavat 51 grammaa ja toiset 53 grammaa, vaikka samalla langalla ja ohjeella nuo tein. Pohjan pituus on noin 20 senttiä kummassakin. Sukat on neulottu kolmosen puikoilla ja 47/48 silmukalla.

2 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Kauniit sukat olet kutonut. Hyvää alkavaa viikkoa.

pappilanmummo kirjoitti...

Nila: Kiitos.