Sivun näyttöjä yhteensä

7.11.2017

Ympyriäinen

Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on YMPYRÄ.

Tämän syksyn viimeisen hillon/marmeladin tein äskettäin.  Tänä vuonna japaninruusukvittenit tuottivat aika vähän hedelmiä ja niistäkin vain osa kypsyi keltaisiksi. Tosin kaikissa siemenet olivat tulleet ruskeiksi. 
Kaivoin keskustan siemenineen näistä hedelmistä pois. Pilkoin kvittenit ja lisäksi pieniä happamia omenoita, yhteensä pari litraa. Kvitteneitä oli kolmasosa ja omenaa kaksi kolmasosaa. 
Keitin noin kolmessa desissä vettä nuo hedelmäpalat pehmeiksi kuorineen. Hienonsin sauvasekoittimella. Lisäsin purkillisen (330 grammaa) hillo-marmeladisokeria ja keitin vielä jonkin aikaa seosta. Purkitin hillon keitettyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin. Tuli tiivistä marmeladia!

20 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Hyvin sopivat kuvasi tämänkertaiseen Makrotex-teemaan ja saatiin vielä hilloresepti kaupan päälle. Kiitos. :)

T. Täysin arkista

italiafinlandia kirjoitti...

Clever composition!

unelmikko kirjoitti...

Tuotapa oli mukava maistaa. Omatekemä on aina parasta.

Liplatus kirjoitti...

Uusi tuttavuus on minulle japaninruusukvittentti.
Kauniita kuvat!

Maarit / MaarItse-blogi kirjoitti...

Olet ihaltavan tuottelias! Ja kuvat ihanan pirteät tämän syksyn harmauden keskellä.

Teresa Sjönberg kirjoitti...

En ole varmaan koskaan maistanut kvitteniä. Avartava tämä sinun blogisi. 😋

Teresa Sjönberg kirjoitti...

En ole varmaan koskaan maistanut kvitteniä. Avartava tämä sinun blogisi. 😋

Anonyymi kirjoitti...

These are delicious circles:) Thank you for visiting me last week!

Silkku kirjoitti...

Hedelmätkin niin kauniita lähikuvassa, mukavia ympyröitä:)

SusuPetal kirjoitti...

Aivan vieras hedelmä minulle. Sinun keittiössäsi syntyy niin kaikenlaista, herkullisen näköistä!

riitta k kirjoitti...

Kauniit ympyrät, etenkin tuo kansi.

Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Osatapa hillota!

Matkatar kirjoitti...

Vau kuulostaa herkulliselta! En ole kvitteniä tainnut ikinä maistaa mutta eikös muumimamma aina keittänyt kvittenihilloa?

Jael kirjoitti...

Kiva ympyrä kvittenillä, Täällä kvittenit ovat kaupoissa juuri nyt,mutta googlasin tuon japaninruusukvittenin, ja taitaa olla pienempi kvitteni kyseessä. Kvitteneistä saakin tehtyä hyvää hilloa:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kivoja ympyröitä!

aimarii kirjoitti...

En ole maistanut, en edes nähnyt tuollaista hedelmää.
Sinun kellari on varmaan aivan pullollaan herkkuja, niin paljon olet niitä keitellyt.

Merikapteenin vaimo kirjoitti...

Olipa kiva postaus tähän aiheeseen, kiitos :)

Qaws kirjoitti...

Hienot ympyrät. Täysin uusi tuttavuus tuollainen japaninruusukvitteni, en olekkaan ennen edes kuullut.

Sirpa kirjoitti...

Kauniit ruusukvittenit!

Timo Kyttä kirjoitti...

Siinäpä tosiaan ympyrää moneksi. Tuo kasvis/hedelmä olikin mulle ihan uusi tuttavuus, edes nimi ei soittanut mitään kelloja. ^^