Sivun näyttöjä yhteensä

18.12.2017

Joulukalenterisukat aikataulussa

 KAL, yhdessäneulontasukat eli  nämä joulukalenterisukat ovat aikataulussa: 18. päivä joulukalenterissa menossa ja joka päivä olen neulonut pätkän lisää suurinpiirtein ohjeiden mukaan. Olen neulonut nämä vain ohuemmalla langalla ja niin minulla on ollut kantapääkavennuksissa oma systeemi ja on pakko jättää enemmän silmukoita kärkiosaankin.
Tänään oli myös porkkanalaatikkopäivä. Tein jälleen ison annoksen porkkanalaatikoita. Kaksi kiloa porkkanoita kuorin ja paloittelin painekattilaan ja keitin sekä kaadoin veden pois astiaan. Sauvasekoittimella hienonsin porkkanat kattilassa. Keitin riisit toisessa kattilaassa, 3 desiä riisiä ja yhteensä puolitoista litraa vettä. Sekoitin ainekset ja lisäsin kaksi teelusikallista suolaa, valkopippuria, inkivääriä ja muskottipähkinää sekä yli puoli desiä siirappia. Löystytin seosta litralla punaista laktoositonta maitoa sekä lisäsin vielä hieman porkkanoiden keitinlientä. Sekoittelin ja annostelin neljään 3/4 litran vuokaan sekä yhteen kulhoon. Ripottelin seoksen päälle korppujauhoja ja laktoositonta margariinia. Paistoin tunnin 200 asteessa.
Käväisin kaupungillakin serkkuni luona kyläilemässä hänen uudessa kodissaan ruokakauppareissulla. Torilla on ohjelmaa tämän viikon, kauppakojuja ja seurakunta tarjoaa glögiä ja pipareita kodassa - samalla tarvittaessa muutakin tukea.

1 kommentti:

Kirsti kirjoitti...

Ihailuni ahkeralle neulojalle ja muutenkin aikaan saavalle ihmiselle.