Sivun näyttöjä yhteensä

3.4.2018

Vaellusvarusteet caminolle 2018

Vaellusvarusteita olen pakkaillut/etsiskellyt tänään vihdoin.  Maharahavyöhön pakkasin passin, matkalipputulosteet, vakuutuskortin, rahaa, Mastercard-kortin, ICE-kortin, pyhiinvaelluspassin, EU-sairasvakuutuskortin ja pankkitunnukset. Valokopio passista kulkee repun salataskussa. Nuo kaikki ovat muovipussissa tuossa maharahavyössä.
Kaikenlaista pikkukamaa tai vähän isompaa tarvitaan. Kaksi vesipulloa, toinen eturepussa, toinen sivutaskussa. Lusikkahaarukkaveitsi. Pikkulusikka, kokoontaittuva muki, teräsmuki ja uppokuumennin, teepusseja, pussipuuroja ja pari pussikeittoa ja kuivaa muonaa aluksi eli vesirinkeleitä (olen laktoositon ja kananmunaton). Kännykkä ja laturi. Nenäliinoja ja WC-paperia, otsalamppu, purkiavaaja. (Ostan linkkarin Sevillasta), Matkapäiväkirja, kyniä, tarralappuja, istuinalusta, sadeviitta (kertakäyttö), UT+psalmit (Gideonien), pienen pieni lamppu, opaskirja Via de Platalle. (odotan juuri postista parempaa eli saksalaista, mutta ei taida ehtiä tulla ennen matkaa).
 Lääkkeet: laktoositabletit pääsiäismunankuorissa, D-vitamiinit, b-vitamiinit, magnesium, verenpainelääkkeet,särkylääke ibu, lopex, silmätipat, pihkasalva, kylmägeeli, laastarit, compeed. Ja kaikki lääkepussiin.
Pesuvehkeet ym. hedelmäpussissa (, jossa nauha ja näkyy läpi sisältö). Pieni pyyhe, siteet, korvatulpat, marseillesaippuan palanen muovipussissa, narua 3 metriä ja muutama hakaneula ja pyykkipoika, dödö, aurinkovoide, kampa, hammasharja, hammastahna, hammaslanka, käsidesi, huulirasva, saippualiuskat, tukanpesuaineliuskat, kynsiviila, vaseliini, estrogeenigeeli, wettex-pala, ompeluvehkeet, suihkumyssy. (Kaikki nesteet ja rasvat on pakattava lentokoneeseen samaan litran vetoiseen läpinäkyvään muovipussiin - myöhemmin siirrän paikoilleen)
Reppu Ospreyn talon 44M eli 42-litrainen, ristiheijastin repussa, repun sadesuojus, pikkureppu (etureppuna ja käsilaukkuna ja kauppakassina), iso ohut huivi hameena ja pyyhkeenäkin, pyyhe (jonka laitan pesupussiin), makuupussi ja silkkinen pussilakana, S-koukku (joka sekin menee pesupussiin), pikkurahapussi, jossa päivän annos rahaa taskussa, askelmittari taskuun, pyyhe. Erivärisiä pusseja (ja pari muovipussia varalle), joihin tavarat pakataan reppuun, liimautuva rullaside, haaroituspistotulppa, jotta saa kännykän ym. ladattua muiden matkalaisten kanssa,  nippusiteitä muutama ja kuminauhoja, ns.crocsit.
Vaatteita tulee aikamoinen kasa mukaan: kahdet tukisukat + yhdet ohuet, kahdet paksummat sukat, villasukat (yöksi ja suihkun ja vaseliininlaiton jälkeen crocseihin), lierihattu ja putkihuivi, silkkihuivi, ohut vihreä Haltin takki, joka menee pieneen tilaan, tuulen- ja auringonsuojaksi. Sadetakki, sadehousut, sadeviitta, caprihousut ja pitkät ohuehkot housut monine taskuineen, ohuet legginsit, käsineet, 3 alushousut ja 3 rintaliivit, silkki-merinovillakerrasto (tarvittaessa yöasuksikin - muuten vain t-paita ja pikkarit), ohut merinovillapusero, 3 merinovilla t-paitaa, fleeze, ja ohut tunika ilta-asuksi.
Vaelluskengät ja untuvatakki ovat  lähtiessä päällä ja todennäköisesti takkia tarvitaan myös caminolla. Se on myös hyvä vaelluspäivän päätteeksi vaikka makuupussissa lämmittämässä väsynyttä vaeltajaa. Kura/sadelahkeita olen miettinyt, mutten taida niitä kuitenkaan kantaa - ottanen muutaman muovipussin, jotka kiinnitän kuminauhoin kenkien ympärille tarvittaessa.
Tänään vielä suihkutan kenkiin goretex-suoja-ainetta, jotta nuo vuosia käytetyt vielä pidättäisivät veden ulkopuolella.

Kävelysauvat ja linkkarin siis ostan vasta vaelluksen alkaessa, koska niitä ei voi kuljettaa käsimatkatavarana lentokoneessa. Lentokoneen vaihdon takia en laita ruumaan mitään.

7 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että olet lähdössä Camino de Santiago de Compostelaan (?) Galician tiet ovat itsellekin tuttuja. Siunasusta matkalle.

pappilanmummo kirjoitti...

Kirsti: Kiitos. Siunausta tarvitaan.
Galiciaan en tällä erää menne, koska aloitan Sevillasta, 1000 km Santiagosta. Viime keväänä kuljin Salamancasta Santiago de Compostelaan ja nyt toivon pääseväni Salamancaan asti.

Anna Amnell kirjoitti...

Sinulla on loistava kunto. Jo kaiken tuon tavaramäärän kantaminen on aikamoinen urakka. Olet onnellinen, kun jaksat. :)

ArKi kirjoitti...

Keväisempiä kelejä caminollesi toivottelemme täältä Salamacasta, jossa juuri lopettelemme keskeytynyttä retkeämme.
Buen Camino. Arja ja Kimmo

Arja kirjoitti...

Harmi, mutta joskus uudemman kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Arja!
Kaaheesti sulla tuntuu tuota tavaraa olevan;) Mä en tulekaan Via de la Platalle, vaan lähdemme miehen kanssa viikon päästä maanantaina Almeriasta Camino Mozárabeta Granadaa kohden. Hirmu hyvvää ja siunattua matkaa toivottelen sulle ja toivottavasti ilmat ovat meille kaikille suosiolliset!
Terkuin Tuulikki:)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on kyllä hyvä varustepaketti vaellukseen. Kävelysauvatkin on hyvä lisä! Itselleni kaikista tärkein on pukeutuminen koska en halua kylmettyä. Merinovilla ja puuvilla tulevat aika usein käyttöön. https://webshop.ruskovilla.fi/tryhma/12