Sivun näyttöjä yhteensä

22.10.2018

Vapaapäivänä

Vapaapäivänä ehtii lukea päivän lehdet ja hieman edellisen päivänkin lehtiä. Meille tulee HS ja ESS, joten päivittäin lukemista riittää paperilehdessä. Toki katselen toisinaan uutisia netistäkin.

Olen aloittanut  yhteisneulontaprojektin. Joka aamu tulee uusi pätkä neulottavaa. Meneillään on Niina Laitisen suunnittelemat isänpäiväsukat. Samalla olen neulonut myös muita keskeneräisiä neuleita tänäänkin muutaman kerroksen. Luulin jo saavani nuo vihreät valepalmikkosukat valmiiksi tänään, mutta hilloprojekti vei enemmän aikaa kuin luulinkaan.

Otin pakastimesta monta pussillista tyrniä ja kiehautin ne vesitilkassa, hienonsin sauvasekoittimella,  laitoin massan siivilään, jossa lusikalla hieroin mehun ja hedelmälihan pois. Jäljelle jäi vain mäski, jonka laitan takan päälle leivinpaperille kuivumaan.

Puolisen litraa tyrnimehua ja pussillinen hillomarmeladisokeria. Näistä tuli tyrnihyytelö.

Antonovkatkin ovat olleet tänä vuonna madonsyömiä, mutta veistelin niistä huonot kohdat pois ja keitin maijallisen omenoita. Sosemyllyn läpi kiersin taas omenamassan ja laitoin isoon kattilaan soseen ja mehun ja lisäsin puolet annoksesta tyrnimehua. Kun seos kiehui, lisäsin kattilaan kaksi kiloa hillosokeria keitin kymmenisen minuuttia ja lisäsin vispilällä sekoittaen vielä puoleen desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia.  Pari minuuttia keittämistä ja purkitus.Ja niin hyytyi tuo hillo hyvin! Kahdeksan litraa hilloa. Vielä sain puolisen litraa tyrnimehua pakastimeen laitettavaksi. Onpahan jaettavaa!

Ei kommentteja: