Sivun näyttöjä yhteensä

4.12.2018

Jalkalämmikettä

Olen nyt neulonut puolet joululahjasukista. Ehkä vähitellen on aikaa jo enemmän neulomiseenkin, kun tänään palautin työpaikalle tietokoneen, kännykän ja avaimet. Seitsemän kuukauden työjakso on nyt ohi tällä erää. Ihan riittävästi siinä olikin tämän ikäiselle eläkeläiselle.

Tänään olikin sitten siivouspäivä kotona, tavallaan puhdistautumista myös työkuvioista.

Niin ja tänään mehiläispesille tehtiin oksaalihapotus estämään varroapunkkeja. Oksaalihappotorjunta on tehokkain ase varroapunkkeja vastaan. Oksaalihappoa laitetaan pesään mehiläismäärän mukaan muoviruiskulla kakkuväleihin mehiläisten päälle ruiskuttaen.
Neuloin yhdet Kerttu-mallin sukat jo viime viikolla, mutta ne annoin 60-vuotislahjaksi. Niinpä neuloin uudet samanlaiset nyt lapsenlapselle, jolle ne edelliset ensin olin ajatellut antaa. Sitten en ehtinytkään töiden ohella neuloa 60-vuotiaale toisia, joten piti tehdä vaihto.
Nämä Kertut on neulottu viininpunaisesta Seitsemän veljes-langasta kolmen ja puolen puikoilla ja mahtuvat 38-numeroiseen jalkaan. Sukat painavat 92 grammaa.
Joulukalenterisukat ovat tulollaan pätkä päivässä. Joka aamu kello kuusi on mahdollista saada päivän neuleohjepalanen niin kirjoneuleisiin kuin Varpusiin eli pitsi-palmikkosukkiin.  Tällaisena ryhmäneulontana on mukava neuloa ja sukat valmsituvat kuin itsestään siinä sivussa, kun päivän annos ei ole kovin pitkä, viidestä kymmeneen kerrosta vain. Joulukalenterisukat neulotaan seiskaveikasta, Varpuset Nallesta.
Tässä valmiita sukkia lastenlasten joulupaketteihin lasten toiveväreissä (Jostain syystä en saa aivan oikeaa värisävyä näkymään.)

MakroTex-haasteessakin kaivataan tällä viikolla JOTAIN LÄMMINTÄ.

7 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Lämpimiä, kauniita neuleita. Niistä välittyy tännekin suloinen joulutunnelma 🎄

Elegia kirjoitti...

Lämpimiä ja kauniin värisiä paketteja siis luvassa pienemmille. Ihanan raikas erityisesti tuo pinkki!

riitta k kirjoitti...

Onpas tuossa ylhällä bannerissa veikeät sukat! Saajat ovat varmasti ihastuksissaan

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Minäkin sain aina omalta mummoltani joka joulu lahjaksi villasukat hänen vielä eläessään. Nyt minusta on tullut suvun sukittaja mutta kun kaikilla alkaa jo olla villasukkakiintiöt täynnä!

MaaritKoo kirjoitti...

Villasukat ovat ihan parasta.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Onneksi olkoon takana olevasta työrupeamasta.
Tuo mehiläistarhaus on mielenkiintoista.
Sukkapajasi tuotokset ovat kauniita.

Pieni Lintu kirjoitti...

Mehiläisjutuista kuulisi enemmänkin!