Sivun näyttöjä yhteensä

17.12.2018

Pappilan vegaaninen bataattilaatikko


Bataattilaatikkoihin tänä vuonna keitin painekattilassa parisen kiloa bataatteja kuorittuina ja pilkottuina. Sitten kaadoin veden lähes kaikki pois kattilasta kulhoon, otin ritilän alta ja hienonsin bataatit perunasurvimella. Lisäsin seokseen suolaa, valkosipulijauhetta ja ripauksen muskottipähkinäjauhetta. Sekoittelin sileäksi bataatit ja lisäsin  kauravispikermaa kaksi desiä ja keitinveden   Vatkailin vielä perunasurvimella ja annostelin yhteen isoon ja kolmeen pieneen vuokaan. Ripottelin päälle korppujauhoja ja maidottomia margariininokareita. Laitoin seokset paistumaan kahdeksi tunniksi 150 asteeseen.

Nämä bataattilaatikot korvaavat tänä vuonna imelletyt perunalaatikot, koska pieni miehenalku ei voi syödä perunaa (eikä paljon muutakaan) ja äitinsä vielä imettää eikä siis hänkään. Yritän valmistaa jouluruoat niin, että ne sopivat kaikille.

Ehdin sentään tänään viedä joulupaketit postiin. Helpotus, että ne ovat valmiit. Saimme myös joulukirjeet kirjoitettua, mutta niiden postitus on vielä kesken.
 

Ei kommentteja: