Sivun näyttöjä yhteensä

16.1.2019

Metsäiset sukat ohjeineen

Pohdin, millaiset syntymäpäiväsukat ahkeralle puiden kanssa metsässä touhuajalle. Jotakin metsänvihreää sen olla pitäisi.
Tutkin lankavarastoa. Laatikossa oli monta kerää Novitan seiskaveikan vihertävää Pohjola Levi -pussilankaa. Tuon langan pitkässä väriraportissa vihreän lähisävyt vaihtuvat vähitellen toisiinsa liukuen. Olipa hankalaa yrittää löytää samanlainen alku! No, ei aivan onnistunut, mutta ei liene haittavankaan käyttäjää. Tuota vihertävää lankaa oli kiva neuloa.
Neuloin kolmen ja puolen puikoilla 52 silmukalla seitsemän senttimetrin resorin ja sitten  kymmenen kerrosta oikeaa, joista viimeisellä lisäsin  kaksi silmukkaa.

Sitten aloitin kuvion, jonka kehittelin neuloessani. Kerros valkoista, kerros Pohjolaa, kerros joka toinen silmukka valkoista, joka toinen Pohjolaa, kerros Pohjolaa, kerros valkoista. Ja kuusikuvion jälkeen taas samoin.
Kuusikuviossa on kuuden silmukan mallikuvio, jossa toistuu valkoisella pohjalla Pohjolasta kuusi. Kuusen mallin löysin netistä hakemalla, mutta kuvio muuten on erilainen, vain yksi kuvion osa Marjatta Jupin Kuusisukat Nallesta - kaaviosta.

Kuvion jälkeen taas kavensin kaksi silmukkaa, nyt toisella vihreällä kerroksella. Kerroksia kuusi ja sen jälkeen kuusi kerrosta resoria, jälleen kaksi oikein, kaksi nurin.

Vahvistettuun kantapäähän 26 silmukkaa ja 28 kerrosta. Päälisilmukoihin jätin 12 puikolleen, sillä otin pois kolmannentoista samalle kantapään puikolle jolle reunasilmukoita keräilin.

Sileää neuletta neuloin ja  joka puikolla kavennusten jälkeen oli 12 silmukkaa. Nauhakavennus pohjan 23 sentin jälkeen. Sukat ovat kokoa 43 ja painavat 130 grammaa.

 Löysäpipoisten JyJy 2019, aloitetut, valmistuneet ja lankamäärä:
1. Helppo kirjovillasukka harmaa-viininpunainen seiskaveikasta. Aloitettu 28.12. Valmiit 30.12. Paino 102 grammaa.
2. Olga-sukat kirjavasta Sockista. Aloitettu 31.12. Valmiit 2.1  Paino 91 grammaa.
3. Körttisukat munakoiso-valkeat seiskaveikasta. Aloitettu 2.1. Valmiit 4.1. Paino 86 grammaa.
4. Miesten kirjoneulesukka harmaa-munakoiso seiskaveikasta. Aloitettu 5.1. Valmiit 10.1. Paino 131 grammaa.
5. Lyhytvartiset JonSukat seiskaveikasta. Aloitettu 10.1. Valmiit 12.1. Paino 126 grammaa.
6. Metsäiset sukat seiskaveikan Pohjolasta. Aloitettu 13.1.Valmiit 16.1. Paino 130 grammaa.

2 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Kivan näköiset sukat ja kyllä sopivat metsässä kulkijalle.

pappilanmummo kirjoitti...

Iso gnu: Ja noista tuli kooltaankin sopivat. Nyt olen valmistamassa samanlaisia taas, toiselle veljelle.