Sivun näyttöjä yhteensä

22.3.2019

Matkaystävä



Suvi Ratinen kirjoitti kirjan irtautumisesta lestadiolaisuudesta vai voisiko sanoa, halusta irtautua lestadiolaisuudesta. Suvi Ratinen erosi lestadiolaisuudesta 19-vuotiaana. Matkaystävä-kirja on iratutumistarina ja toisaalta myös lämmin kuvaus vanhoillislestadiolaisesta yhteisöstä. 

Kirja Matkaystävä (Otava 2019) kertoo kahdesta eri ajasta, minä-kertojan lapsuudesta, kouluajoista  ja rippikoukouluajasta ja sitten opiskeluajasta lähtien vuorotellen, välillä aina taantumia. Ajasta, jolloin minä-kertoja oli vielä lestadiolainen, hänen epäillyksistään ja turhautumisistaan. Kirjan juonessa on Marko, luokkatoveri, naapuri, lestadiolainen, joka kertojan ohella joutyi kärsimään kouluaikoinaan uskostaan. 

Kirja alkaa kertojan äidin soitosta: Marko on kadonnut. Ja päättyy myös samaan aiheeseen monien tapahtumien kautta. Matkaystävä-termi kuuluu lestadiolaisuuteen:  uskonveljiä ja -sisaria kutsutaan matkaystäviksi. 



Mielenkiintoinen lukukokemus: Luin lähes yhtäsoittoa. Ratisella ei ole varmaan itselläänkään ollut helppoa ero yhteisöstä.

Tämä teos osuu Helmet -lukuhaasteen 2019 kohtiin
2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä.
4. Kirjailijan ainoa teos
15. Kirjassa käsitellään jotain tabua
25. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin
43. Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja

Ei kommentteja: