Sivun näyttöjä yhteensä

12.4.2019

Caminovarusteiden päivitys II

Maharahavyö on tärkeä säilytyspaikka. Sinne laitan kaiken sellaisen, mikä pitää säilyä koko matkan. Siellä on kotelossaan ICE-kortti. Sen pystyy tulostamaan itse omalta koneeltaan eli siinä on tärkeät tiedot itsestä ja lähiomaisista. Minulla se on muovitettuna. EU-sairasvakuutuskortti, matkavakuutuskortti, pankkikortti ja eläkekortti ovat myös tuossa kotelossa. Muovitaskussa on myös matkaliput ja passi sekä pyhiinvalluspassi. En ole vielä saanut tilaamaani pyhiinvaelluspassia, mutta ehkä se tulee ensi viikolla (jos ei, niin saan varmaankin Portugalista sellaisen. Lisäksi on osa rahoista tuolla, osa pikkurahapussissa, joka kulkee housujen vetoketjutaskussa ja parissa muussa paikassa kuljetan vielä rahaa. Jos jostain häviää, niin toisissa säilyy...
Maharahavyön pidän selan puolella, niin se ei näy vaatteiden alta lainkaan, koska se on ristiselän kohdalla.  Yöksi laitan tuon makuupussin sisään jalkopäähän.
Eväspussi on punainen ja erottuu hyvin repussa - yleensä päällimmäisenä ylälipassa, koska vaeltaessakin tarvitsee evästaukoja. Eväspussissa minulla on kokoontaitettava muovimuki, teräsmuki, hyvin pieni uppokuumennin, lusikka-haarukka-veitsi ja pikkulusikka sekä muutama teespussi. En välitä kahvista, vaan yleensä juon teetä.Pussissa on pikapuuroja alkumatkalle ja hieman pähkinöitä. Lähtiessä teen eväät (leipää ja juustoa ja salamia/metwurstia eli valmiit voileivät, jotta on jotain hedelmien lisäksi. 

Vaelluksella eväspussissa on usein leipää ja juustoa ja hedelmää päiväreissulle. Aamupalan teen itse majapaikassa, jos ei ole mahdollista saada valmista siellä ennen lähtöä päivän taipaleelle. Tarvitsen ravitsevaa lääkkeiden kanssa ennen vaellusta, Muki käy puuroastiasta eli keitän ensin yhden mukillisen vettä puuroa varten ja sitten toisen teetä varten.

Kun päivän vaellukselta tulen majapaikkaan, käyn ensiksi suihkussa ja  pesen sukat ja pikkuhousut sekä rintsikat ja T-paidan, jotta saan ne pian kuivumaan. Sitten keitän mukillisen teetä ja syön jotain sen kanssa ja usein painun petiin makuupussin lämpimään lepäämään joksikin aikaa (ja kirjoittamaan päivän blogia tai matkapäiväkirjaa).

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Olet jo konkari varusteiden valitsemisessa! Hyvää matkaa ja mukava tietää, että taas blogia jaksat päivittää vaelluksellasi. Sitä on kiva lukea. Kiitos jo etukäteen!

ArtojaSaara kirjoitti...

Siinä kokeneen vaeltajan kommentteja, jotka ovat sangen hyödyllisiä meille muillekin.

Kirsti Kaija kirjoitti...

tämä on hyvä muistilista vaellusreissua suunnitteleville.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Yrittelen päivittää reissua mahdollisuuksien mukaan
ArtojaSaara: Kiitos. Kyllä tärkeitä asioita kuten tuo ICEkin.
Kirsti K: Minulla on aina tapana listata asioita, jotta muistan paremmin.