Sivun näyttöjä yhteensä

16.4.2019

Caminovarusteiden päivitys III

Matkalla tarvitsee lämmintäkin. Kun matka alkaa yöllä, niin on vielä viileää pääsiäisen jälkeenkin. Ja ainahan yöllä on vilu, kun on uninen. 

Matkalle aion laittaa lämmintä jo lentokoneen tuuletustakin, vetoisuutta varten. Tukisukat, nuo punakirjavat  on pakko laittaa jalkoihin ja toiset sukat, paksummat ovat hyviksi koetut edellisilläkin vaelluksilla - sukan suu ei kiristä. Alushousut, rintsikat, pitkät kalsarit eli silkkivillaiset housut alle ja merinovillainen t-paita, merinovillainen ohuen ohut poolopaita, vaaleat vaellushousut (joilla olen 10 vuotta sitten vaeltanut ensimmäisen kerran ja ohut lyhythihainen tunika. 
Noita vaaleita housuja pidän pääasiassa iltahousuina ja vaellan capreilla. Molemmissa on hyvät taskut: vetoketjutasku pikkurahapussia varten, syvät taskut, joihin voi laittaa vessapaperia parin kerran tarpeisiin ja/tai nenäliinoja sekä askelmittarin ? ym.

Lisäksi fleeze ja todennäköisesti otan mukaan vielä tuon untuvapuseron, joka on päivän vaelluksen jälkeen tarpeen levätessä makuupussissakin ja kylminä öinä, jos ei ole majapaikassa lämmitystä enää - kivinen asunto.

Päähän laitan tuubihuivin ja jalkoihin vaelluslenkkarit, jotka lähtevät viidennelle vaellukselle, Olen laittanut niihin vihreät nauhat (erottuvat kenkien joukosta hyvin!), samanväriset kuin Haltin ohuessa tuulenpitävässä takissa (100 g), jota pidän aurinkoisina tuulisina päivinä auringonsuojanakin. Tuubihuivi on hyvä kaulassa tai päässä tai samalla kertaa molemmissa. Jos en käytä tuubihuivia, minulla on lierihattu auringonsuojana.

Fleezekäsineet ovat hyvät aamuviileällä ja auringonsuojana sekä sateellakin. Välillä voi puristaa veden pois ja ne lämmittävät  märkinäkin enemmän kuin ei olisi lainkaan. Myös käsineet ovat hyvät sauvojen kanssa - ei tule hankautumia peukalohankaan.
Muina vaatteina, jotka pakkaan sadevaatteita ja crocseja lukuunottamatta oranssiin pussiin, on kaksi merinovillaista T-paitaa, ohuet sukat, paksummat sukat, yöasuksi merinovilla-silkkikerrasto ja villasukat, kahdet alushousut ja rintaliivit, lierihattu, silkkinen kaulahuivi, crocsit toisiksi jalkineiksi = iltakengiksi ja suihkukengiksi, sadehousut ja sadetakki ja vielä hyvin kevyt sadeviitta, jotta vesi ei valu selän ja repun väliin. Sadetta on lupailtu ainakin neljälle alkumatkan päivälle Forecan nettiennustuksen mukaan. 

 Villasukat ovat ehdottomat! Käytän niitä jo heti suihkun jälkeen, jolloin rasvaan  jalat vaseliinilla ja  laitan nuo sukat jalkaan. Tietysti ne ovat myös yösukkina. 

SIlkkinen  kaulahuivi lämmittää mukavasti, tarpeen tullen viilentääkin ja se on hyvä vessakäynneilläkin: siihen voi kuivata kädet. Tuon ohuen huivin voi pestä päivittäin ja taas on puhdasta seuraavana päivänä, koska se kuivuu nopeasti.

Kun nuo vaatteet ovat pääasiassa tummia= samanvärisiä, se helpottaa pyykinpesua: ei tarvitse pohtia, laskeeko jokin väriä tai muuten sotkee.

Ei kommentteja: