Sivun näyttöjä yhteensä

13.4.2019

Kaksi kaivattua kirjaa

Eilen posti toi uusia kirjoja. Tosin toinen piti käydä hakemassa ihan postista asti. Mielelläni tuon matkan tein, kun sain kauan kaivatun Pappismatrikkelin. Tuo kotiin tullut kirjakin tuli pitkään kaivattuna, koska se oli luvattu muutamassa päivässä, mutta kului muutama viikko ennen perille tuloa. Välillä oli kuitenkin ilmoitettu molemmista viivästyksistä.
Minulla on ollut edelliseltä Portugalin vaellukselta jo John Brierlyn kirja Camino Portugues, mutta se on jo vuodelta 2016. Niinpä tilasin uuden kirjan ja hieman erilaisen. Tämä on Matthew Harms ja Anna Dintaman ja David Landis tekijöinä Camino Portugues-kirja Village to Village Map Guide (Villagetovillagepress 2019) . Tässä on tuo rantareitti paremmin kuin siinä vanhemmassa kirjassa. Molemmissa on kyllä muuten samoja sisämaan reittejä myös. Uudempi painaa 104 grammaa, vanhempi 214 grammaa. Jos ottaisin eroon vain tarvitsemäni sivut, niin keventyisi, mutta en raski hajottaa kirjaa. 
Ehkä pärjään tällä kevyemmällä ja nettisovelluksella vaellukseni.  Ja löytyyhän reitiltä varmaan toisiakin kulkijoita!

Tämä kirja osuu Helmet-lukuhaasteen kohtiin
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt
23. Kirjan nimessä on jokin maa
31. Kirjassa kuljetaan metrolla
47. Kirjassa on alle 100 sivua
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja
Tämä Pappismatrikkeli 2018  (Otava 2019) on mukavaa luettavaa. Nimi 2018 tarkoittaa, että kirjassa on mukana myös vuoden 2018 loppuun mennessä papeiksi vihityt. 
Taitaa viedä kaikki vapaa-ajat ennen vaellukselle lähtöä.
 Parikymmentä vuotta sitten ilmestyi teologimatrikkeli, joka tuli juuri ennen vappua. Silloin vietin vapun mökillä yksikseni kaminan lähettyvillä kirjaa lueskellen ja tutkien. 
Nyt olen vasta tutustunut kirjan artikkeliosaan. Olen löytänyt mielenkiintoisia pappeihin liittyviä asioita, niin yksittäisten kertomusten kautta kuin Kati Tervo-Niemelän tilastojutuistakin. 
Ja sitten vasta alkaakin lukeminen, kun tutustuu matrtikkelissa mainittuihin henkilöiden tietoihin!

Tämä kirja osuu Helmet lukuhaasteen 2019 kohtiin
32. Kirjan nimessä on ammatti
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja

Ei kommentteja: