Eilen olin esittelemässä Lahdessa Ristinkirkkoa unkarilaisille vieraillemme. Oppaita ei kirkossa näkynyt. Tänä kesänä ei tuo Ristinkirkko olekaan edes tiekirkko, mitä ihmettelemme. Kirkkohan on yksi Alwar Aallon piirtämistä rakennuksista.
Leivoin sämpylöitä, joissa oli pohjana talvikurpitsaraastetta ja mukana hunajaa, öljyä, suolaa, kuivahiivaa, hieman vettä, vehnäjauhoja, kaurahiutaleita ja nuorison pyynnöstä myös siemeniä eli auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä. Mies nimittikin nuo sämpylät sitten tinttipulliksi. Leivoimme ne muffínsivuokiin, jossa ne kohosivat hyvin ja näyttivät aivan sieniltä.
Lapsenlapsia tuli vierailulle. Aika kului muun muassa tutkiessa valokuva-albumeita ja kuvia ajalta paljon ennen heitä.
Jäätelökin maistui pihatouhujen ohella.
Pienet kaivoivat kaivurilla ja leikivät kotia - tässä ruoanlaittoa. Oli kiviä, multaa, sammalta, heinää, sieniä ym. ruoka-aineksina veden ohella.
Tänään olimme retkellä. Marjastimme metsämansikoita, vadelmia ja mustikoita puutarhamarjojen ohella.
Tuo ruskea kirsikka on suklaakirsikka, sitten makeakirsikka ja hapankirsikka. Ne kaikki kasvavat puutarhassamme.
Lapsenlapset taitaa olla mummiinsa tulleita, kun noin herkullista ruokaa on tarjolla :D
VastaaPoistaKiva postaus.
VastaaPoistaTykkään kovasti hapankirsikoista tehdystä hillosta. Tuli ihan vesi kielelle.
Lasten ruoanlaittotouhut on kyllä ihania, kun ei vaan tarvitse syödä... esim. kivikeittoa:)
VastaaPoista