9.8.2012

Kantarellikastiketta ja mehustusta

 
Mehustus mehumaijalla alkoi tänään. Siinäpä onkin urakkaa monen moneksi kerraksi tämänkin jälkeen.
 
Mies pilkkoi  kantarellit (ja mustat torvisienetkin, jotka laitettiin toisessa erässä) ja
 
paistoi sieniä ja
 
valmisti maukasta kantarellikastiketta. Hän siis puhdisti sienet ja silppusi ne ja laittoi öljytylle pannulle, kuumensi, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisäsi pannulle voita ja silputtua punasipulia, kuullotti ainekset ja lisäsi suolaa, ripaus sitruunapippuria ja valkopippuria sekä kanamunan ja ruokakermaa ja lopuksi pinnalle runsaasti persiljaa.

Sana tälle päivälle: "Miten hyvä ja kaunis onkaan veljesten yhteinen, sopuisa elämä!" (Psalmi 133:1)

10 kommenttia:

  1. Yhteistyöllä asiat sujuu.
    Nam, kanttarellikastike on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantarelleja onkin löytynyt paljon tänä kesänä.

      Poista
  2. Oi mitä herkkua! Ihan vesi kielelle herahtaa, namskis:)

    VastaaPoista
  3. Niinpä, sovussa on hyvä elää. Kantarellit kyllä kelpaisivat tännekin, en ole löytänyt täältä moneen vuoteen niitä.Ne ovat vähän kuin lakat Lapissa, hyvin varjeltuja salaisuuksia.

    VastaaPoista
  4. Siinä on teille särvintä pitkäksi aikaa :)
    Mehua pitäisi minunkin keittää !!
    Mukavaa pian alkavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehun keitto on tähän aikaan aika monessa huushollissa meneillään.

      Poista
  5. Onpas maukkaantuntuinen kastike. Mehustus on käynnissä täälläkin ja jatkuu pitkälle syksyä :)

    VastaaPoista