Meille on tullut tänä vuonna jonkin verran luumuja. Olen syönyt niitä
paljon ja eilen vein pelikavereillekin välipalaksi. Luumut putoilevat jo
kypsinä maahan ja niin niille piti tehdä jotain. Tänään tein
luumumarmeladia puolukkahillon jälkeen. Marmeladiin laitoin reilusti Melatinia, jotta sain niistä kiinteän, koska aion käyttää ne joulutorttujen täytteeksi.
.
Luumumarmeladi
1,5 kg
|
luumuja
|
1-2 dl
|
vettä
kanelitankoja
|
8 dl
|
sokeria
|
1
|
sitruunan
mehu
|
Punaista Melatinia
|
Poistin huuhdotuista luumuista kivet. Panin luumut ja veden kattilaan. Keitin,
kunnes luumut olivat pehmeitä ja kai puolisen tuntia kanelitankojen kera. Hienonsin
seoksen sauvasekoittimella, kun oli ottanut kanelitangot pois. Lisäsin
suurimman osa sokerista ja sitruunamehun. Keitin muutaman minuutin. Sekoitin Melatinin
(2/3 pussia) loppusokeriin ja sekoitin vispilällä luumusoseen joukkoon. Kiehautin
pari minuuttia. Kuorin pois vaahdon ja purkitin marmeladin pieniin keitettyihin
purkkeihin, jotka olin myös Atamonilla huuhdellut, samoin korkit.
Vanhasta asunnosta kaipaan oikeastaan vain kahta asiaa: sateen ropinaa kattoikkunaan ja luumupuuta. Hankittiin me tännekin puu, mutta aika näyttää viihtyykö se täällä.
VastaaPoista