10.12.2012

Lanttulaatikko, laktoositon ja kananmunaton

Lanttulaatikoita tänään olen tekemässä munattomina ja laktoosittomina. Parin kilon pussillisen lanttuja kuorin ja keitin painekattilassa, otin ritilän pois ja hienonsin lantut sauvasekoittimella. Sekaan laitoin kaksi desiä laktoositonta vispikermaa, jonkin verran vettä, että tuli sopivan löysä seos (noin 3 desiä), 25 grammaa laktoositonta margariinia, puoli desiä siirappia, teelusikallisen muskottia ja kaksi suolaa. Pinnalle ripottelin korppujauhoja ja margariininokareita.
Paistan nämä noin 150 asteessa parisen tuntia.

"Pyhä Jumala.
Me tavoittelemme onnea kuin tuulta,
etsimme ja kokoamme aarteita,
jotka yhtäkkiä saattavat kadottaa arvonsa.
Korostamme omaa viisauttamme,
vaikka tietomme ulkopuolella
on paljon salattua ja tutkimatonta.
Jumala, anna meille nöyryyttä,
kyselevää mieltä ja ymmärrystä,
niin että valitsisimme sen,
mikä on meille hyväksi
nyt ja ikuisesti."  (Kirkkokäsikirja II)

1 kommentti:

  1. Lanttulaatikko on niin niin hyvää.... kun vaan vatsa kestäisi:)

    VastaaPoista