24.1.2013

Omenapannukakku (laktoositon ja munaton)


Pannukakkua tein pitkästä aikaa. Meidän pannukakku on ilman kananmunia, joten siihen laitoin reilusti laktoositonta maitojauhetta.  Reilu 4 desiä vehnäjauhoja, desi laktoositonta maitojauhetta, 0,5 desiä rypsiöljyä, 1 tl suolaa, 0,5 desiä sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja vettä niin paljon, että tuli sopivan tuntuinen taikina. Pilkoin muutaman Antonovka-omenan (kellarissa on vielä ollut muutamia jäljellä – nyt ne alkavat pahentua pinnalta) viipaleiksi taikinan päälle ja ripottelin päälle kaneli-sokerisekoitusta. Paistoin pannukakun pellillä, jolle pursotin hieman juoksevaa margariinia, noin puoli tuntia 225 asteessa. 
Lopuista pilkkomistani omenista tein vielä kauraomenapaistosta. 

2 kommenttia:

  1. Oi... kyllä näyttää kuohkealta ja herkulliselta.... nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin näytti ja minusta se oli maukas myös!

      Poista