1.2.2013
Talvipäivän keitto ilman yhtäkään E-koodia
Tänään valmistui painekattilallinen soppaa. Otin eilen illalla sulamaan pakastimesta hirvenlihaa, jonka mies puhdisti tänään rasvasta ja kalvoista ja paistoi paistinpannulla. Painekattilaan tuli hirvenlihojen lisäksi monenlaista omassa puutarhassa kasvanutta: perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, juuriselleriä, sipulia (jotka paistetttiin myös ennen kattilaan laittoa), paljon kuivattua persiljaa sekä valkosipulia jauheena, punapippuria, paprikajauhetta, valkopippuria ja hieman suolaa ja lopuksi pari litraa vettä mahtui vielä kuuden litran kattilaan. Paineessa nuo hirvenlihatkin kypsyivät hyvin ja antoivat makua soppaan.
Kahdelle hengelle hirvikeitto! Tosin kaksi henkeä syö tuosta annoksesta monta kertaa: osan nyt ja osan seuraavana päivänä, loput pakastetaan tulevaa tarvetta varten (10 isoa annosta tuosta tuli). E-koodeja tuossa itsetehdyssä sopassa ei liene lainkaan. Lämmitti tuo soppa hyvin: mausteinen, etenkin tuo punapippuri antoi sille ytyä.
Kuulostaa ja näyttääkin herkulliselta ja tervelliseltä !
VastaaPoistaHyvää ruokahalua :)
Maukasta lämmittävää.
PoistaKeittoruoka maistuu varsinkin pakkaspäivinä ulkoilun päälle, mikseipä muulloinkin. Isoja annoksia minä keitän myös, saa seuraavasta päivästä vapaapäivän ruoanlaitosta.
VastaaPoista