50 000 kävijää on kurkannut tätä blogia tasan vuoden aikana. Kiitos blogin seuraajille ja pistäytyville! Ensimmäisen blogini aloitin Vuodatuksessa, mutta sinne alkoi tulla sitten liikaa roskapostia. Siksi siirryin 23.3.2012 tänne bloggeriin. 50 000 tuli täyteen tänään 22.3.13 klo 19.03!
Tänä iltana leivoin sienipiirakan ja tonnikalapiirakan. Sienipiirakkaan laitoin pohjaksi ihan tavallisen: 125 grammaa laktoositonta leivontamargariinia, 3 dl vehnäjauhoja nypin muruiksi, lisäsin hieman suolaa ja kylmää vettä sen verran (noin 3/4 desiä), että sain taikinan. Pohjaa paistoin noin 10 minuuttia 225 asteessa. Pakastimesta otin ja sulatin/kuumensin litran verran sipulin kanssa paistetettuja kantarelleja, joihin lisäsin hieman valkosipulijauhetta, valkopippuria ja suolaa. Päälle valutin kahdesta munasta, kahdesta desistä maitoa ja kahdesta desistä juustoraastetta sekoitetun seoksen. Paistos paistui 225 asteessa puolisen tuntia.
Tonnikalapiirakan pohjaan laitoin rasvaa vain 75 grammaa, koska piirakkaan tuli pari purkillista tonnikalaa öljyssä. Tonnikalamurujen päälle ripottelin hieman sitruunapippuria ja valkosipulijauhtetta. Piirakan pinnalle tein seoksen laktoosittomasta maidosta, juustoraasteesta, vehnäjauhoista ja tillistä. Valmistin tämän samalla tavalla kuin sienipiirakankin.
Sana tälle päivälle: "Avaa sinä suusi hiljaisten puolesta, hanki oikeutta syrjityille. Avaa suusi ja anna oikea tuomio, aja kurjan ja köyhän asiaa." (Sananlaskut 31:8-9)
Onittelut suuresta lukijamäärästä. Kannatti sen kunniaksi paistaa piiraat, mitkä näyttävät tosi herkulisilta!
VastaaPoistaOnnea, onnea, hieno juttu !
VastaaPoistaJa kyllä sitä lukemaa kelpaakin noilla herkuilla juhlistaa ♥
Mukavaa viikonloppua !
Onnittelut! Hieno kävijämäärä. Ja piirakanohjeista kiitos!
VastaaPoistaOnnea vaan viiskymppisille! Harmi, että se Vuodatus meni niin huonoksi, tykkäsin siitä enemmän! Ja monen vuoden kuvat ja kirjoitukset häipyivät avaruuteen!
VastaaPoistaMietin tässä juuri eilen, mistä löytäisin helpoimmin sienipiirakan ohjeen. Nyt löytyi!
VastaaPoistaOnnea, ja kiitos elämänmakuisesta blogista.
VastaaPoista