Palsternakka sopii hyvin kuivattavaksi. Palsternakat voi leikata viipaleiksi pitkittäinkin ja kuivattaa uunissa ja kuten meillä uunin päällä. Palsternakka sopii kaikkiin ruokiin mihin porkkanakin niin tuoreena, pakastettuna tai kuivattuna.
Juuriselleri eli mukulaselleri on myös helppo kuivattaa. Lehdet voi myös kuivata tai pakastaa. Mukulasellerin lehtiä olemme myös kuivattaneet uunin päällä. Nekin sopivat hyvin soppamausteeksi.
Olipa hyvä että tulin, sillä pohdimme juuri voiko palsternakkoja laittaa turpeeseen kuten porkkanoitakin? Kuivaaminen ei tullut edes mieleen. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaMukavaa sadonkorjuuta sinnekin!
PoistaMinä olen tosiaan raastanut nuo raasteeksi ja pakkaseen. Kuivasin tilliä ja basilikaa ja tietenkin omenarinkuloita!
VastaaPoistaKunhan mahtuisikin pakastimeen
PoistaSelleri on hyvä mauste!
VastaaPoistaJa tuoksuu hyvältä...
Poista