26.2.2014

Ihastuttaa tai vihastuttaa

Makronappi 
Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
VIIKON AIHE: HAJU
Valkosipulin haju saa toiset hyrräämään mielihyvästä, toiset se karkoittaa. 
Valkosipulin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin tervehdyttävään vaikutukseen uskotaan.  

Valkosipuli sisältää noin prosentin verran rikkipitoista aminohappoa, alliinia. Ilman hapen vaikutuksesta allisiini muuttuu sulfidi-yhdisteiksi, jotka aikaansaavat valkosipulin tunnusomaisen hajun.

13 kommenttia:

  1. Minusta valosipuli tuoksuu terveltä!

    VastaaPoista
  2. Valkosipuli kuuluu eittämättä ruokaan, joten tämä haju mielyttää erityisesti.

    VastaaPoista
  3. Valkosipuli tuoksuu hyvälle, mutta valkosipulia syönyt ihminen ei. Harva ruoka-aine saa ihmisen ihon ja hengityksen haisemaan...

    VastaaPoista
  4. Valkosipuli olisi hyvää, mutta vasta ei siedä sitä, mutta nuuhkia sitä sentään voin:))

    VastaaPoista
  5. Samoilla linjoilla.
    Valkosipulin haju herättää mielikuvan maukkaasta ruoasta, lähinnä pihvistä tai liharuoista.
    Kiitos myös tietoiskusta.

    VastaaPoista
  6. Hyvä ja vahva hajuatuoja! Sannan kanssa samaa mieltä. Ravintolassa tykkään, kotona en. Haju leijuu liian kauan ilmassa, ja tunkee ihon läpi myöhemmin. Kaunis kuvattava kuitenkin.

    VastaaPoista
  7. Mulla oli aika, jolloin en voinut sietää valkosipulia. Siihen sitten totuin, asuinhan Keravalla niin vuotta, että oli pakko oppia syömään . Vuosittaiset valkosipumarkkinat elokuussa.

    VastaaPoista
  8. Perusaines meillä, ruuassa hyvää, raakana ei niinkään, ja sitä syötyään ihminen haisee tosi pahalle.

    VastaaPoista
  9. yli 90-vuotias tätini mainostaa valkosipulia ja sanoo sen auttavan kaikkiin vaivoihin.

    VastaaPoista
  10. Nam, yksi parhaimmista hajuista ruuassa!

    VastaaPoista
  11. Ilmeisesti voimakas tuoksuinen...:-)

    VastaaPoista